Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Пномпені дешевше, а до Монте-Карло ближче…

Бельгійська газета Le Soir наводить свіжий рейтинг порталу Traveller’s Elixir, який визначив найдорожчі й найдешевші цього року місця для туристів

70% жителів Монако є мільйонерами. Тому й ціни у князівстві нівроку... Фото moyaeuropa.com
70% жителів Монако є мільйонерами. Тому й ціни у князівстві нівроку... Фото moyaeuropa.com

Портал проаналізував 60 напрямків — на основі середніх цін на готельні послуги, харчування, транспортні витрати й доступ до туристичних атракцій.

Де туристам доведеться добряче трусонути гаманцем? Рейтинг очолює Князівство Монако, 70% жителів якого, за даними CNN, є мільйонерами. П’ятиденний відпочинок у Монте-Карло (головне місто князівства) коштуватиме нівроку — в середньому аж 2060 євро на особу. На другому місці за дорожнечею — острів Сен-Бартелемі (заморська територія Франції, один із Малих Антильських островів), де п’ятиденний відпочинок обійдеться туристові у 1977 євро. «Бронза» ж у швейцарського Ґштаада — 1870 євро.

А які міста розташувалися на іншому кінці рейтингу Traveller’s Elixir? Усі вони в Азії. Трійку найдешевших для туристів міст планети замикає Катманду. П’ятиденне перебування туриста у столиці Непалу коштуватиме 207 євро. Трішки менше, 203 євро, заплатить турист за п’ять днів у столиці Камбоджі, Пномпені. І нарешті, найдешевше, усього 164,5 євро, обійдеться туристові п’ятиденне перебування у столиці Індії Делі.

Як бачимо, провести п’ять днів у Пномпені аж у десять разів дешевше, ніж у Монако. Щоправда, до столиці Камбоджі, розташованій у Південно-Східній Азії, ще треба долетіти…

Схожі новини