Передплата 2024 «Добра кухня»

Сьогодні - Різдво Христове за Григоріанським і Новоюліанським календарями

  • 25.12.2014, 11:30
  • 2 844

У четвер, 25 грудня, католики, а також більшість протестантських і православних церков світу святкують Різдво Христове. У понад 100 країнах це свято є державним

Римо-католицька церква, а також більшість протестантських церков світу святкують Різдво Христове за Григоріанським календарем — 25 грудня.

Константинопольська (крім афонських ченців), Антіохійська, Олександрійська, Кіпрська, Болгарська, Румунська, Грецька та низка інших православних церков святкують Різдво за Новоюліанським календарем, який до 1 березня 2800 року збігатиметься з Григоріанським календарем. Таким чином, ці православні церкви також будуть святкувати Різдво 25 грудня.

Російська, Єрусалимська, Сербська, Грузинська православні церкви і афонські ченці, а також східні християнські церкви святкують Різдво за Юліанським календарем (за старим стилем) — 7 січня. Цього дня святкують Різдво також УПЦ КП, УАПЦ, УПЦ МП і УГКЦ (українські парафії).

У Вірменській апостольській церкві Різдво святкується 6 січня, в один день із Хрещенням Господнім — під загальною назвою Богоявлення.

Вітання Президента християнам західного обряду зі святом Різдва Христового

Шановні співвітчизники!

Сердечно вітаю вас зі святом Різдва Христового.

Прихід у наш світ Сина Божого вселяє близько двох тисячоліть у душі людей надію на спасіння. У глибокому символізмі цієї події віруючі черпають життєву стійкість та терпіння.

Необхідність сповідування християнських заповідей особливо відчувається і сьогодні. Завдяки моральним чеснотам у наші домівки приходять любов та добро.

У ці радісні дні щиро зичу вам, вашим рідним і близьким міцного здоров'я, родинного затишку та миру.

Схожі новини