Передплата 2024 «Добрий господар»

“ЛеоКарт” для школярів: документів, як на американську візу, плюс 60 гривень за картку

Деталі мають значення: батько учня написав назву навчального закладу в лапках — система не прийняла реєстрацію...

Віднедавна прийом документів на отримання учнівського е-квитка (картки “ЛеоКарт”) приймають у львівських школах. Як повідомив “ВЗ” директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олег Забарило, виготовлення транспортної е-картки для школярів та студентів платне — 60 гривень. У транспорті з цією карткою школярі зможуть їздити безкоштовно, як пільговики. Нагадаємо, у ЛКП “Львівавтодор” обіцяють, що повноцінно їздити з е-квитком школярі зможуть вже з березня. Хто отримав карту на руки, може її валідувати, відтак їздити безплатно.

“Документи для учнівських транспортних карток прийматимуть у навчальних закладах, - каже чиновник. - У кожній школі є відповідальна людина, яка збиратиме документи учнів. Вартість транспортної картки тепер можна оплатити через термінали Easy Pay, чек про оплату долучити до пакета документів”.

Щодо пакета документів, то батьки школярів неабияк обурюються. Кажуть, щоб отримати безкоштовну картку на проїзд у транспорті, потрібно здати таку кількість документів, наче на американську візу... Плюс сама картка не є безкоштовною... Зокрема, серед документів:

  • паспорт або свідоцтво про народження;
  • ідентифікаційний код (якщо є);
  • кольорове фото (3 см х 4 см);
  • заява на отримання транспортної картки;
  • згода на обробку персональних даних;
  • учнівський квиток (довідка з місця навчання);
  • квитанція про оплату вартості транспортної картки "ЛеоКарт”.

І це ще не всі випробування. Йдеться про тих батьків, які отримують картку не в школі. Їм доведеться стояти у черзі біля центрів видачі карток... Хоча у мерії раніше обіцяли швидкий формат здачі документів і отримання картки — прийшов, оформив, забрав документ.

Для тих учнів, які вирішили не стояти в чергах за карткою і вирішили скористатися “послугами школи”, теж є певні проблеми. Мама шестикласниці СШ 42 пані Ольга розповіла “ВЗ”, що з першого разу не могла оплатити вартість транспортної картки через Easy Pay. “Система давала збій і я оплатила 60 гривень аж на другий день, і це все після десятої спроби”, - каже жінка.

Львів'янин Іван Савицький подавав документи в онлайн і теж отримав клопоти. Чоловік нарікає, що для оформлення документів в електронному форматі витратив годину, і то довелося консультуватися в чаті з відділом IT-мерії.

“Деталі мають значення і треба читати все, навіть те, що написано дрібним шрифтом, - каже він. - Помилка, через яку не міг подати документи з першого разу — написав заклад освіти у лапках”.

У ЛКП “Львівавтодор” пояснюють такі незручності тим, що система прийому документів в онлайн-режимі працює з навантаженням, мовляв, батькам варто набратися терпіння.

Трохи краща ситуація у тих учнів, які мають пільги. Для них приємний бонус - “ЛеоКарт” безкоштовна.

“Школярі, які належать до пільгових категорій документи на виготовлення транспортної картки можуть подавати через Центр обслуговування пасажирів або онлайн через Портал мешканця, а також у навчальному закладі, - додав Олег Забарило. - Це діти з багатодітних сімей, діти з інвалідністю, діти-сироти... Їм оплачувати вартість транспортної картки (60 грн) не потрібно. До пакета документів дітям треба додати посвідчення пільговика”.

Читайте також: Змарнувала пів дня, але картку «ЛеоКарт» так і не отримала

Схожі новини