Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Терористи збили військовий вертоліт поблизу Слов'янська, загинуло 9 людей

  • 25.06.2014, 00:48
  • 1 334

Терористи збили український військовий вертоліт Мі-8 під Слов'янськом біля гори Карачун, повідомляє "Українська правда" з посиланням на бійців Національної гвардії, які стоять на одному з блокпостів поблизу міста.

За їхніми словами, вертоліт підбили, коли той піднімався в повітря.

Співрозмовник видання також додав, що встановлено місце, звідки стріляли по вертольоту. Туди направили військову техніку.

Координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук підтвердив інформацію. "Поблизу Слов'янська збито вертоліт Мі-8 сил АТО. Вертоліт збили терористи з ПЗРК. За попередніми даними, загинули 9 військовослужбовців, зокрема 3 члени екіпажу", — написав він на своїй сторінці у "Фейсбуці".

Спікер АТО Владислав Селезньов, в свою чергу, написав на своїй сторінці у "Фейсбуці": "Близько 17 години в районі гори Карачун поблизу Слов'янська пуском ракети з ПЗРК збито вертоліт сил АТО МІ-8, який повертався з українського блокпоста після виконання завдання з доставки вантажів".

За його словами, бойовики, випустивши ракету, зникли в найближчому селі Билбасівка."На борту вертольота знаходилися фахівці, які встановлювали апаратуру з метою організації моніторингу простору, фіксації фактів порушення Плану мирного врегулювання конфлікту на сході України, — написав Селезньов. — На борту вертольота перебувало 9 осіб. За попередньою інформацією, в результаті падіння вертольота всі, хто знаходилися на його борту, загинули.

Зараз на місці падіння вертольота працює пошуково-рятувальна група, додав він.

О 21:23. В.о. начальника управління роботи з особовим складом Збройних сил України, генерал Олександр Розмазнін повідомив, що серед загиблих були офіцери СБУ.

"Ми втратили черговий екіпаж разом з вертольотом. На борту цього вертольота разом з нашими військовослужбовцями були офіцери СБУ, і це де-факто", — зазначив він в ефірі "5 каналу".

Схожі новини