Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Головою Львівської ОДА стане Віталій Ломакович?

У четвер, 5 червня, на Львівщині заговорили про нового потенційного кандидата на посаду голови Львівської ОДА — 44-річного Віталія Ломаковича

Кілька джерел підтвердили агенції “Дивись інфо”, що представлення відбудеться у середу, наступного тижня. Віталій Ломакович — підприємець (власник ресторану “Панорама” на даху готелю “Опера”), банкір, меценат. Представник партії “УДАР”, радник голови виконавчого комітету партії. До команди Віталія Кличка вступив у 2012 році. На парламентських виборах балотувався у народні депутати по 164-му виборчому округу.

На зустрічі з журналістами напередодні їхнього професійного свята міський голова Львова Андрій Садовий привідкрив завісу таємничості щодо нового голови ЛОДА. Неофіційно сказав: “Ви навіть не можете здогадатися, хто це такий. Він — підприємець, виходець із Львівщини. Людина молода! Це буде неочікуване призначення”. Журналісти припустили, що це, можливо, Ярослав Дубневич. “Та ні, — відповів мер Львова. — Пан Дубневич чітко заявив, що не хоче йти на посаду голови ЛОДА”.

Попри це у парламентських кулуарах та політичних колах обговорюють різні кандидатури — Олега Мандюка, керівника виборчого штабу Львівщини, представників “УДАРу” Ярослава Дубневича, Андрія Кота, підприємця Ярослава Рущишина. Усі “кадри” в один голос кажуть, що, мовляв, не хочуть бути губернаторами Львівщини. Та, очевидно, трохи лукавлять. А якщо президент попросить?..

Інтрига довкола призначення голови Львівської ОДА зберігатиметься аж до наступного тижня. Тільки-но Петро Порошенко офіційно вступить у статус президента, в облдержадміністраціях України відбудуться зміни губернаторів.

Хто ж такий Віталій Ломакович? Народився у Рівному. Після закінчення Тернопільської школи №15 вступив у Львівський державний університет імені Івана Франка на економічний факультет. З 1992 року почав роботу в різних банках, зокрема «Тернопіль-кредит», «Західноукраїнський комерційний банк», «Кредит Банк», «БМ банк». Також керував Львівським науково-дослідним інститутом побутової радіоелектронної апаратури, де й дотепер є головою наглядової ради.

А ще пан Віталій батько чотирьох дітей, активний меценат. Заснував іменні річні стипендії в Українському католицькому університеті та Кременецькому обласному гуманітарно-педагогічному інституті імені Тараса Шевченка. Віталій Ломакович надає матеріальну допомогу Навчально-реабілітаційному цент­ру для дітей із вадами зору “Левеня” у Львові.

Схожі новини