Передплата 2024 ВЗ

Луганчани вимагають від облради роззброїти сепаратистів

  • 16.04.2014, 13:19
  • 775

Луганчани, стурбовані ситуацією в обласному центрі, звернулися до депутатів облради з вимогою зробити все можливе, щоб сепаратисти склали зброю

Про це йдеться в зверненні луганчан, оприлюдненому виданням «Остров».

«Ми, жителі Луганська, дуже стурбовані ситуацією, яка склалася в центрі нашого міста. Частина міста захопили люди, які зараз озброєні і ведуть себе агресивно, перекриті транспортні шляхи, сильно забруднений Сквер Пам'яті — місце, недавнім оновленням якого ми пишалися. Місто стає небезпечним, а країна перебуває на порозі війни, яка підігрівається проросійськи налаштованими діячами. На жаль, існує небезпека, що подібні конфлікти цілеспрямовано можуть розгоратися і в інших містах нашої області», — йдеться в заяві.

Луганчани заявляють, що вони обурені бездіяльністю міліції, «яка дозволила агресивним мітингувальникам захопити будівлю управління СБУ. Сьогодні необхідно терміново вирішити цю проблему. Проводити роботу з озброєними особами в будівлі СБУ — справа правоохоронних органів і місцевої влади».

«Ми закликаємо Вас зробити більш ефективні кроки до діалогу між людьми, які захопили СБУ, і владою. Водночас закликаємо не розглядати вимоги осіб, які вчора поставили вам ультиматум, як волевиявлення всіх жителів Луганської області. Ми не знаємо, чиї інтереси вони представляють, але однозначно не наші. Ми визнаємо легітимність тимчасового уряду України і, розуміючи, як йому зараз складно, хочемо допомогти всіма можливими засобами. Ми впевнені, що більшість жителів Луганщини підтримує ідею єдиної неподільної України і відновлення дружніх відносин з Російською Федерацією на демократичних партнерських засадах», — заявляють автори звернення.

«Ви, як народні обранці, повинні зробити все можливе для того, щоб протестувальники склали зброю і перевели свій протест у мирне русло. Сподіваємося, що ваша активна позиція допоможе зняти соціальну і політичну напругу і сприяти цивілізованого діалогу громадян з різними поглядами. Зробимо наше місто комфортним для всіх жителів та разом збережемо цілісність України!» — йдеться у зверненні.