Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Рада дозволила українцям безперешкодно відвідувати Крим

  • 15.04.2014, 17:20
  • 891

Як передає Еспресо.TV, за відповідний законопроект №4473-1 проголосувало 228 депутатів.

Цей документ регулює діяльність державних органів та органів місцевого самоврядування на тимчасово окупованій території, зокрема, гарантує суддям право на переведення на роботу з Криму на материкову частину Україну.

Також законопроект визначає особливості проходження громадянам України військової служби в правоохоронних структурах, які розташовані в Криму.

Крім того, за пропозицією депутата Володимира Пилипенка в документ внесено поправку, яка надає можливість громадянам України вільно, без перешкод в’їжджати або виїжджати з Криму без отримання спеціального дозволу, а в звичайному режимі — при пред’явленні паспорта громадянина України.

Однак прикордонники будуть фіксувати факт перетину кордону, і якщо у них виникнуть питання до окремого громадянина, то вони мають право провести окреме розслідування.

Крім того, нардеп Володимир Ар’єв вніс поправку, яка забороняє примушення громадян України до зміни громадянства, зокрема мова йде про примусове отримання російського громадянства. Цю поправку депутати також підтримали.

Крім того, законопроект регулює питання зміни права власності на майно, яке знаходиться в Криму. Так, громадяни, які мають майно на окупованій території та хочуть його продати, мають укладати відповідну угоду на не окупованій території, а Кабмін згодом ухвалить відповідний механізм. «Будь-яка зацікавлена особа, яка хоче продати нерухоме чи рухоме майно в Криму, може зробити це у будь якому населеному пункту України поза межами окупованої території, завірити це нотаріально на материковій частині України», — пояснив міністр юстиції Павло Петренко.

Також цей документ забороняє укладати будь-які інші угоди на окупованій території.

Окремо було запропоновано дозволити громадянам, які проживають в Криму, хочуть припинити трудові відносини і виїхати з регіону, звільнятися по «заявочному принципу», а не через суди, як це передбачено зараз.

Схожі новини