Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кадрова арифметика з політичним підтекстом

Голова ЛОДА і голова Львівської облради досі без заступників...

Уже тривалий час голова Львівської обласної ради Петро Колодій працює без першого заступника. Досі на цій посаді був Василь Пісний. Його призначили начальником Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України. Процес призначення заступника частково гальмує сам голова облради Петро Колодій. На минулій сесії депутати двічі намагалися включити кадрове питання в порядок денний, але марно. Голова облради сказав, що призначення заступника — його особиста справа...

Партійна квота має зберегтися?

У коментарі для “ВЗ” Петро Колодій зазначив, що на посаді першого заступника був представник фракції “Батьківщина” Василь Пісний. Партійна квота, вважає Колодій, має зберегтися. “Фракція “Батьківщина” надалі бачить у цьому кріслі свого кандидата, — зазначив пан Колодій. — Чекаю узгоджену кандидатуру з фракцією. Якщо кандидатура буде мені підходити, то я внесу питання в порядок денний сесії щодо призначення першого заступника”.

Фракція “УДАР” у Львівській облраді висунула кандидатуру Оксани Юринець. Вона — громадська активістка Євромайдану, науковець, голова фракції “УДАР” у ЛОР. “Не можна говорити, що на посаду претендує Оксана Юринець, бо там має працювати представник від “Батьківщини”, — підсумував Петро Колодій.

Голова фракції “Батьківщина” у Львівській обласній раді Микола Кадикало пояснив “ВЗ” особливості процесу узгодження кандидата на крісло заступника: “Фракція рекомендує кандидатуру депутата Юрія Підлісного. Але призначення входить в обов’язки голови Львівської обласної ради. Очікуємо, коли Петро Колодій внесе питання в порядок денний сесії”.

Також пан Кадикало повідомив “ВЗ”, що його призначено на посаду начальника Головного управління юстиції у Львівській області. “Можете мене привітати, невдовзі я приступлю до своїх посадових обов’язків. Чекаю на офіційне представлення”, — підсумував пан Микола.

«Потрібні люди з креативними думками...»

2 березня 2014 року на посаду голови Львівської ОДА призначили Ірину Сех, але заступників досі немає... Пані Ірина сказала у коментарі “ВЗ”: “Сьогодні треба людей з новими, креативними думками, людей, які не бояться, які ризикують, людей з досвідом. Водночас є люди, які по-іншому працювати не зможуть, вони не зможуть перебудуватись, а тому мають розуміти, що повинні піти”.

За інформацією “ВЗ”, на крісло заступників голови Львівської ОДА претендують голова депутатської комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської облради, “свободівець” Ярослав Качмарик, депутат Львівської облради від фракції ВО “Свобода” Йосиф Ситник.

У кадровому списку до ЛОДА також був один із координаторів львівського Євромайдану, 24-річний голова ГО “Молодь за зміни” Роман Брезіцький. Його кандидатуру погодили депутати Верховної Ради від міжфракційного об’єднання “Львівщина”. Роман Брезіцький сказав “ВЗ”, що втратив надію на посаду заступника голови ЛОДА, бо ніхто не подавав документів на погодження його кандидатури в Київ.

Схожі новини