Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україну хочуть розчленувати!

Долучитися до поділу нашої держави Кремль запропонував Польщі, Угорщині та Румунії

Відомий політичний клоун Володимир Жириновський “за сумісництвом” іще й заступник голови Державної думи Російської Федерації. Саме в іпостасі віце-спікера нижньої палати російського парламенту, тобто як цілком офіційна особа, Володимир Вольфович підписав скандального листа, якого надіслав до міністерств закордонних справ Польщі, Румунїі і Угорщини. У цьому посланні “Жирік” пропонує цим державам... розчленувати Україну! Угорцям російський високопосадовець запропонував Закарпаття, румунам — Буковину. Полякам — Галичину і Волинь (Львівську, Тернопільську, Івано-Франківську, Волинську і Рівенську області).

Заступник голови Держдуми запропонував Варшаві вимагати від Києва проведення у п’яти західних областях України референдуму — щодо приєднання цих областей до Польщі. Очевидно, за аналогією з недавнім “референдумом” у Криму? У своєму листі Жириновський наголошує: у людей, які живуть на сході та заході України, величезні відмінності в менталітеті, тож вони ледве вживаються разом. І загалом, мовляв, повернувши собі Галичину і Волинь, Польща, вважає «Жирік», лише відновить “історичну справедливість”, адже до ІІ Світової війни ці землі належали Польщі. Так само, як Закарпаття було колись угорським, а Буковина — румунською...

У Варшаві лист Жириновського розцінили як повну маячню. «Ці думки — плід якоїсь хворої уяви, — заявив радник президента Польщі з гуманітарних питань Томаш Наленч. — Це просто обурливо — запропонувати Польщі участь у розділі дружньої країни і зміну її кордонів».

На думку Наленча, послання Жириновського було б непогано скерувати на аналіз до психіатра... Своєю чергою, речник польського МЗС Марчін Войцеховський наголосив: «Пропозиції, які містяться у цьому листі, настільки дивні, що ніхто не розглядав їх усерйоз». За словами Войцеховського, «частина російської політичної еліти все ще міркує з точки зору пакту Молотова-Ріббентропа».

Клоуна Жириновського його тезко Путін часто використовує саме для публічного озвучення ідей, які сам президент Росії з тих чи інших причин озвучити не може. Або, як у цьому випадку, наразі не може... Насправді ідеї, висловлені у листі Жириновського, є нічим іншим, як реальним планом Кремля щодо України. Звичайно, кремлівські стратеги не розраховували, що Польща, Угорщина і Румунія тут же кинуться організовувати у «своїх» регіонах України «референдуми». Мета послання інша — заявити про російські претензії на південь і схід України. Адже, згідно з оприлюдненою Жириновським позицією, Україні після її міжнародного «дерибану» мають залишитися тільки її нинішні центральні області. Мовляв, історична Україна — це лише Житомирська, Хмельницька, Вінницька, Кіровоградська, Київська, Черкаська, Полтавська, Чернігівська і Сумська області. А південно-східні області — це насправді історична Росія, яка повинна зараз повернутися у «лоно».

Утім, із Києвом теж не все так однозначно... Головний редактор видання KyivPost Катерина Горчинська оприлюднила в Інтернеті документ, розроблений Радою національної безпеки Росії. Звичайно, правдивий цей документ чи ні, ми не знаємо. Але, судячи з того, як розвивалася ситуація в Криму, і з того, як російські «туристи» прагнуть дестабілізувати зараз обстановку у південних і східних областях України, — зміст цього документа дуже подібний на правду.

Отже, згідно з московським планом, складеним іще під час масових протестів у Києві та інших регіонах України, Кремль повинен використати нестабільність у нашій державі для реалізації своїх підступних цілей. А ось і остаточна мета: «Тільки повне входження до РФ територій російських областей України, а саме Криму, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Київської, Херсонської, Миколаївської, Одеської областей, може гарантувати мир, безпеку і процвітання їхньому населенню, а також надійний захист інтересів Росії». Як сказано в документі, «надійні гарантії такого контролю можна отримати лише шляхом використання збройних сил, правоохоронних органів та спецслужб Росії».

І нарешті — увага! «Забезпечити реа­лізацію цього завдання можна, лише встановивши контроль над матір’ю міст руських, столицею України, містом-героєм Києвом».

Про «матір міст руських» згадав у своїй промові «на підкорення Криму» і Володимир Путін... Здавалося, навіщо Кремлю практично пов­ністю «помаранчевий» Київ? Це ж не Луганськ, де чимало людей щиро вірять російській пропаганді про «фашистів на Майдані»... Цікаву версію, яка пояснює зацікавленість Кремля у загарбанні, крім півдня і сходу України, також і Киє­ва, висунули днями експерти Інституту Горшеніна.

«Звертаємо увагу на текст російського журналіста і військового аналітика, опублікований у російському щомісячнику «Совершенно секретно» 24 лютого 2014 р., — пишуть, зокрема, ці експерти. — Уважно пропрацювавши текст, ми дійшли деяких висновків...

1. Схоже, російський лідер всерйоз готується до Третьої світової війни. На це вказують обсяг і характер замовлень для військово-промислового комплексу.

2. Руйнується міф про залежність українського ВПК від російського ВПК. Навпаки, ВПК Росії у стратегічному контексті дуже сильно залежить від ВПК України.

...4. Географія підприємств українського ВПК, з якими Росія пов’язує свою стратегічну доктрину.., збігається з географією точок нестабільності в Україні. У цих точках... створюються передумови для легітимізації анексії цих регіонів... Звертаємо увагу на те, що однією з точок щільного зосередження таких об’єктів є місто Київ».

Ось які українські підприємства, за даними автора статті у «Цілком таємно», потрібні російському ВПК: дніпропетровські «Південьмаш» і «Конструкторське бюро «Південне» (ракетно-космічна техніка), миколаївські «Чорноморський суднобудівний завод» і «Зоря»-«Машпроект». «Двигунами від «Зоря»-«Машпроект» оснащуються багато кораблів російського ВМФ, — пише автор «Цілком таємно». — 31 (із 54 запланованих) новий надводний корабель ВМФ Росії має бути оснащений українськими двигунами».

У Запоріжжі — «Мотор Січ». «На його двигунах, — пише автор статті, — літають практично всі наші гелікоптери, в тому числі бойові... Російські військові розраховують у досить стислі терміни отримати понад 1000 нових ударних вертольотів... А це не менше 3000 двигунів... Але російський виробник з настільки масштабним випуском нового двигуна впоратися не в стані: 2013 року планували видати лише 50 таких двигунів»...

І, нарешті, Київ. Це не лише легендарний «Антонов». «Київський концерн «Артем» випускає ракети класу повітря-повітря... для літаків МіГ-29, Су-27, Су-33, Су-34, Су-35... «Артем» — єдиний на пострадянському просторі виробник ракет такого класу для цих машин. У київському ЦКБ «Арсенал» розроблені інфрачервоні головки самонаведення для ракет... ближнього повітряного бою. В активі того ж «Арсеналу» авіаційні прицільні системи... на літаки МІГ, Су, вертольоти Ка і Мі. Там же виробляють нашоломну систему цілевказування.., використовується на літаках Су, МіГ...».

...Отже, свої плани щодо України Кремль озвучив — подальший поділ країни, анексія південно-східних областей. Столиця Київ — також на прицілі кремлівських «наполеонів»... Але, може, Путін і компанія тільки лякають українців? І насправді обмежаться Кримом, не наважившись на вторгнення на «материкову» частину України? Хотілося б, аби так було. Утім, велике угруповання російських військ, зосереджене поблизу наших північних і східних кордонів (а тепер уже і в Криму), свідчить про інше: у Москві таки виношують плани з розчленування України. «Російські сили, що перебувають на східному кордоні України, дуже значні і в повній готовності, — повідомив верховний головнокомандувач сил НАТО у Європі Філіпп Брідлов. — Там абсолютно достатньо війська, щоб дійти до Придністров’я, якщо таке рішення буде прийняте. І це дуже тривожно».

Схожі новини