Передплата 2024 «Добра кухня»

Луценко: "Крим буде там, де буде краще жити"

  • 23.03.2014, 16:50
  • 1 006

Таку думку висловив сьогодні на Майдані лідер "Третьої української республіки" Юрій Луценко.

"У кожного з нас в голові і серці сидить це питання. Я знаю трохи більше, ніж можу сказати. У стані війни не можна міняти чи знищувати своє керівництво. Але не можна мовчати, коли нічого не робиться чи виконуються якісь абсурдні речі.

Уже давним-давно професійні військові сказали те, що треба робити — це дати чіткі накази військовим, які мають їх виконувати, а не здогадуватися, що мають робити самостійно. Необхідно організувати під егідою Міжнародного Червоного Хреста Організувати гуманітарний конвой у Крим і вивезти сім'ї військовослужбовців, які цього потребують.

Вся українська влада має ввести 1% житлового фонду для сімей військовослужбовців Криму.

Також необхідно налагодити повітряний міст, який з'єднає Україну із забколованими військовими частинами", — вважає Луценко.

Колишній міністр внутрішніх справ нагадав, що у Криму проводили референдум ще 1991-го року.

"Це не перший референдум Криму про від'єднаня. 1991-го року на півострові вже оголошували незалежність. Там навіть був президент Мішков, який не визнавав Україну. 1993-го Крим почув українську владу. Мішкова, як цуцика вигнали у Москву. Експеримент із сепаратизмом провалився.

Крим буде там, де буде краще жити. Цим і треба займатися. Політики мають перестати брехати і красти. Крим буде з Україно, якщо у нас відбудуться реформи. У противному випадку ми будемо втрачати область за областю", — зазначив політик.

Луценко розкритикував призначення другого ешелону, з яких вилазять "роги регіоналів та комуністів".

"Припиняйте цю ганьбу. Майдан ще нікуди не пішов. Практично всі жителі України не задоволені призначеннями в уряді. Не допустимо ділити владу у парламенті трьом партіям. Так, вони були двигуном Майдану. Але не вони переможці. Це український народ. Тому не можна робити призначення, особливо у силовому блоці у військовий час, за партійними квотами. На посади треба призначати патріотів та професіоналів. Дерибан та ігри треба припинити.

Як це зробити? 25 травня Україна обере нового президента. Кожен має обрати за що він голосує, а не за кого. Треба голосувати не за прізвище, а за план реформ".

Луценко подякував військовим у Криму за стійкість.

"Турчинов має підписати указ про нагородження званням Героя України Мустафи Джемільова та полковника Мамчура, як символа спротиву окупаційній політиці Путіна

Схожі новини