Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Парубій: "Ціль Путіна не Крим, а вся Україна"

  • 23.03.2014, 14:56
  • 777

Про це під час народного Віче на Майдані заявив секретар РНБО Андрій Парубій.

"Минуло чотири місця від тоді як ми зібралися біля Стели і розпочали Майдан. Тоді ми виходили сюди, тому що не було підписано Асоціацію з ЄС. Але ми вже тоді усвідомили, що Янукович хоче продати Україну Путіну. Президент Росії вже тоді поставив собі за мету окупувати нас. У Росії так і не змирилися з нашою незалежністю. В його хворобливій уяві ми всі частина якось "руського міра" і не маємо права на існування. Українці самі будуть визначати, яка має бути їхні держава і куди вона має рухатися.

Це були важкі чотири місяці. Нас відтіснили з Майдану, але ми повернулися сюди мільйонною колоною. Були різні дні. Мало хто вірив у перемогу, але завдяки простим хлопцям та дівчатам все вдалося.

Путін вирішив окупувати нас за допомогою армії, автоматів та БТРів. Майдан був сильним тоді, коли всі були разом. Так і зараз.

Путін через інформаційну війну хоче нас посварити. Його ціль — не просто Крим, а вся Україна. На кордоні стоїть велика кількість російських військ. У них набагато більше всього — солдатів, зброї, техніки. Це правда. Янукович також мав перевагу, підрозділи, владу.

Важкі дні переживає Україна. Кожного дня загарбник може перейти кордон. Ми не допустимо, щоб нас загарбали.

У ці хвилини приїжджі екстремісти у східних областях намагаються захопити обласні адміністрації, щоб попросити допомогу у Путіна. Там зараз наші дальні барикади. Дуже важливо у ці важкі дні бути разом. Я знаю, що є багато питань до влади. Після всього потрібно оголосити хрестовий похід проти корупції, але зараз важливо зупинити окупанта.

Були дні коли ми на Майдані відступали, але потім йшли в наступ. Весь світ сьогодні з Україною. Йдуть величезні санкції проти оточення Путіна. Вони не вистоять так само, як і не вистояв режим Януковича. Світ сказав Путіну "стоп". Нас не зможуть розколоти. Ми єдині і у цьому наша сила. Перемога буде за нами", — зазначив Парубій.

Схожі новини