Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Турчинов: "Ми приймемо бій у разі нападу Росії"

  • 22.03.2014, 18:58
  • 772

В.о. президента, спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов заявив, що Україна захищатиме свою територію

Голова Верховної Ради, в.о. президента України Олександр Турчинов зустрівся в Києві з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером.

Як повідомляє прес-служба Верховної Ради, в ході зустрічі сторони обговорили ситуацію, яка склалася в АР Крим і потенційну небезпеку агресії на материкову частину України.

"У разі вторгнення на нашу територію, ми приймемо бій, тому що це наша країна, і у нас немає альтернативи щодо її захисту", — підкреслив в.о. президента України, додавши, що влада сподівається на виконання гарантами територіальної цілісності України своїх зобов'язань згідно з Будапештським меморандумом.

"Переконаний, що ми вийдемо з цієї ситуації переможцями, і ці випробування тільки зміцнять наш народ і державу", — сказав Турчинов.

У свою чергу, Штайнмаєр наголосив, що Європа "розуміє всю складність тягаря і відповідальність, які взяла на свої плечі нова влада". "Дії Росії в Криму — це відверта агресія, це порушення Конституції України і міжнародного права", — сказав він.

Крім того, міністр повідомив, що незабаром в Україну прибуде місія спостереження з мандатом ОБСЄ. "Комісія, яка налічує 400 спостерігачів, скоро прибуде в Україну, щоб спостерігати за ситуацією у вашій країні", — додав він.

Джерело: Дзеркало Тижня