Передплата 2024 ВЗ

У сутичках в Донецьку загинули люди

  • 14.03.2014, 11:42
  • 1 140

Мінімум 50 осіб постраждало під час сутичок учасників проросійського та проукраїнського мітингів, які відбулися в четвер ввечері у Донецьку

В результаті бійки між учасниками проросійського мітингу та прихильниками соборності України за попередніми даними загинуло троє людей.

Спочатку про одну смерть повідомило видання "Новости Донбасса".

Як зазначають у виданні, факт смерті підтвердили в Донецькій обласній адміністрації. Чоловік загинув від ножового поранення.

Загиблий — 22-річний мешканець Донецька. Помер у кареті "швидкої".

Також за інформацією видання, 17 осіб звернулися до медиків на місці, а 11 зараз знаходяться в нейрохірургії.

За останніми даними, в результаті сутичок між прихильниками соборності України та проросійськими активістами загинуло 2 осіб, інформація про третього — уточнюється.

Про це повідомляють "Новости Донбасса".

"2 підтверджені смерті. 1 під питанням — живий або мертвий. 1 у важкому стані, оперують. 2 — у вкрай важкому. Постраждало щонайменше 50 людей", — йдеться у повідомленні.

Згодом медики Донецька підтвердили загибель однієї людини.

Як повідомив пізніше на своїй сторінці у "Фейсбуці" керівник обласної "Свободи" Ігор Славгородський, один із загиблих у Донецьку був Дмитро Чернявський, який належав до обласної організації ВО "Свобода".

Як розповів один зі учасників мітингу на підтримку цілісності України, якого побили проросійські активісти, агресивні молодики напали на нього та інших учасників після завершення проукраїнського мітингу.

"Вони кричали, щоб ми стали на коліна", — сказав очевидець, але вони не послухалися.

Разом із ним до відділення нейрохірургії потрапили ще, як мінімум, сім людей.

Росіяни, які отримали легкі поранення, розповіли лікарям при наданні їм допомоги, що вони були організаторами нападу на учасників мітингу за єдину Україну.

Віталій Уманець на своїй сторінці у Facebook написав: "Є інформація, що вже троє(!) учасників антивоєнного мітингу "За єдину Україну!" вбито російськии тітушками, десятки поранено! Розбито декілька міліцейських автобусів".

Він також перепостив повідомлення Тетяни Заровної з Донецька про бійку 13 березня:

"2 погибших "бандеровца" официально — имен и фамилий нет.

1 — мужчина лет 50 забили ногами и второй колото-резанная — молодой и третий под вопросом — проломлена голова плиткой, добивали ногами.

Есть пострадавшие россияне — но очень легко пострадали, говорят откровенно, что они раскачивали автобусы и бросали плиткой, и были организаторами нападения — это они рассказывают врачам при оказании им помощи медиками.

Я повторюсь,что мой друг сегодня дежурит на скорой!!!

Мы потеряли троих.Одни из них свободовец — личность установлена. 23 года".

Про те, що на проросійський мітинг приїхали автобуси з громадянами Росії, ще перед початком зіткнення повідомив донецький кореспондент Gazeta.ua.

Автобус прибув 13 березня за адресою вулиця Гаражна, 1. Організатор поїздки фірма "Волга-травел". Офіційний маршрут Єсентуки — Афіни.

Джерело: Еспресо.tv

Схожі новини