Передплата 2024 ВЗ

В Україні створена Національна гвардія

  • 13.03.2014, 14:41
  • 1 246

Національна гвардія України є військовим формуванням з правоохоронними функціями і входить в систему МВС

Верховна Рада прийняла законопроект № 4393 "Про Національну гвардію України", поданий спікером Олександром Турчиновим. За прийняття документа проголосували 262 народних депутати.

Національна гвардія України є військовим формуванням з правоохоронними функціями, входить в систему МВС і призначена для виконання завдань із захисту та охорони життя і законних інтересів громадян, суспільства і держави, а також по забезпеченню державної безпеки і захисту державного кордону, припиненні терористичної діяльності, діяльності незаконних воєнізованих формувань, терористичних організацій, організованих злочинних організацій.

Також національна гвардія України у взаємодії зі Збройними Силами України бере участь у відбитті збройної агресії проти України та ліквідації збройного конфлікту шляхом ведення військових (бойових) дій.

Загальна чисельність формування може становити до 60 000 чоловік. Військово-політичне і адміністративне керівництво Національною гвардією України здійснюється МВС. Керівника Національної гвардії затверджує Верховна Рада з подачі президента України.

Джерело: ЛІГА.Новости

Схожі новини