Передплата 2024 «Добрий господар»

Хто кого «підстриже» у Севільї?

Футбольна дуель «старих лисів»: іспанець Дель Боске проти українця Фоменка

Поєдинок, який збірна України з футболу проведе у п’ятницю, 27 березня, у Севільї, можна без перебільшення назвати суперматчем. По-перше, який суперник! Збірна Іспанії — чемпіон світу 2010 року, чемпіон Європи 2008-го і 2012 р. Грізна “Червона фурія”... По-друге, ситуація в турнірній таблиці відбірної групи С зараз така, що програвати на стадіоні “Рамон Санчес Пісхуан” українцям не можна. Поразка в Іспанії кардинально ускладнить “синьо-жовтим” боротьбу за одне з перших двох місць у групі, які гарантують пряму путівку на фінальний турнір Євро-2016 у Франції.

Наставників збірних Іспанії та України часто називають “старими лисами”. Справді, і Вісенте Дель Боске, і Михайлові Фоменку досвіду не позичати... На відміну від деяких експертів, які вважають нинішню збірну Іспанії блідою тінню тієї команди, що тричі поспіль перемагала на найбільших турнірах, Михайло Іванович упевнений: “Червона фурія” залишається вкрай небезпечною. “Психологічна та фізична втома іспанців, яка завадила їм вдало виступити на Мундіалі-2014 у Бразилії, залишилася позаду, — вважає Фоменко. — Це знову саме та команда, яка перемагала всіх підряд. Тож гра буде дуже складною”.

Із не меншою повагою ставиться до суперника і головний тренер збірної Іспанії. “Я дивився останні матчі “Динамо“ й “Дніпра” в Лізі Європи, оскільки саме гравці цих клубів і “Шахтаря” є кістяком української збірної. Вони мають добрий вибір виконавців. У цьому можна переконатися на прикладі поразок “Евертона” і “Аякса”, не останніх команд у Європі. Нас очікує важкий матч матч із сильним і гідним опонен­том... У складі збірної України чимало гравців екстра-класу, наприклад, Ярмолен­ко. З Україною треба бути обережними. Страшенно незручний суперник!”.

Читати таке приємно. Але краще би Дель Боске нас недооцінював... Як це роблять букмекери. На їхню думку, шанси “синьо-жовтих” у протистоянні з іспанцями — мізерні. Британська букмекерська контора William Hill на перемогу України приймає ставку 13:1... На нічию — 5,5:1, на перемогу Іспанії — 1,25:1. До речі, саме підопічні Дель Боске, вважають букмекери, мають найбільше шансів посісти перше місце у групі С.

Букмекери нас не тішать... Зате суддя — фартовий! Турок Джюнейт Чакир, який буде головним арбітром матчу Іспанія-Україна, обслуговував поєдинки за участі “синьо-жовтих” уже тричі. І наша збірна жодного разу не програла: Україна — Швеція — 2:1, Англія — Україна — 1:1, Україна — Франція — 2:0. Можливо, і цього разу суддівство Чакира буде для нас щасливим?

Коментар для «ВЗ»

Іван ЯРЕМЧУК, заслужений майстер спорту, колишній гравець київського «Динамо» і збірної СРС

Схожі новини