Передплата 2024 «Добрий господар»

«Шахтар» переміг і... зганьбився

У виїзному матчі Ліги чемпіонів проти данського “Нордшелланда” донецький “Шахтар” увійшов у футбольну історію. А точніше, вляпався... Не розгромною перемогою 5:2, а тим, що знехтував правилами “фейр¬плей” – чесної гри.

За РАХУНКУ 1:0 на користь данців хтось з “гірників” відкинув м’яча у бік воріт суперника. І раптом бразильський “шахтар” Адріану кинувся на цей м’яч, обвів воротаря данців, який “виключився” з гри, і забив... Футболісти “Нордшелланда” намагалися пояснити Адріану його помилку, а той тільки очима лупав. Формального приводу, аби скасувати нечесний гол, арбітр не мав. Начебто футболісти домовилися, що “Нордшелланд” заведе “круглого” у ворота “Шахтаря”, але Степаненко не дав цього зробити... Скандал! Який “гірники” не зам’яли навіть блискучою грою у другому таймі копенгагенського матчу.

“Щодо нашого першого гола — прошу вибачення за всю команду, за те, що сталося, — заявив після гри головний тренер “Шахтаря” Мірча Луческу. — Адріану каже “Мені дали передачу, і як нападник я інстинктивно забив”. Потім так вийшло, що не дозволили супернику спеціально забити гол”... А ось “виправдання” Степаненка: «Побачив, що гол забили, коли м’яч був у сітці. Не зрозумів, що сталося... А потім з центру поля м’яч розіграли, я побачив, що людина на мене біжить. Моя справа була відібрати м’яч. Сказали б, що потрібно пропустити, я б пропустив. Головне, що виграли, а те, що трапилося, — курйозний момент». Отакої! На очах у цілої Європи зганьбилися, виставили себе і Україну на посміховисько — і називають це “курйозом”...

В іншому матчі у групі Е “Ювентус” переміг “Челсі” 3:0, після чого головного тренера лондонців Роберто Ді Маттео відправили у відставку. В останньому турі “Шахтар” зіграє з “Ювентусом” у Донецьку, а “Челсі” прийматиме “Нордшелланд”.

Схожі новини