Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Золотий м’яч» вручить Шева

До Цюріха його запросила не Королевська, а ФІФА

“Золотий м’яч ФІФА” за 2012 рік вручатиме 7 січня в швейцарському Цюріху екс-гравець національної збірної України Андрій Шевченко. Хто саме стане найкращим футболістом світу, наразі не відомо. ФІФА запросила Шеву не тому, що “Королевська попросила” (таку версію висунули деякі вітчизняні вболівальники). 2004 року тодішній нападник італійського “Мілана” став володарем “Золотого м’яча” (у той час це була нагорода для найкращого футболіста Європи).

КОМУ Ж САМЕ вручить Шева 7 січня 2013 року “Золотий м’яч ФІФА”? Головними фаворитами є двоє футболістів, що виступають у чемпіонаті Іспанії, — аргентинець Ліонель Мессі з “Барселони” і португалець Криштіану Роналду з мадридського “Реала”. Якщо найкращим футболістом світу знову визнають Мессі, то цей віртуоз стане першим на планеті, хто одержить “Золотий м’яч” чотири рази.

Утім, за великим рахунком, ані Мессі, ані Роналду на “Золотий м’яч” цього сезону не тягнуть. Євро-2012 виграла не Португалія, а Іспанія. Саме у складі збірної цієї країни виступає футболіст, який, на думку багатьох спортивних експертів, “стопудово” заслуговує на “Золотий м’яч”, — півзахисник “Барси” Андрес Іньєста. До речі, Андрій Шевченко також вважає, що “Золотий м’яч“ має одержати Іньєста. Звичайно, Мессі та Роналду — великі зірки, каже Шева. Але ж хто, як не Іньєста, найбільше долучився до того, що Іспанія двічі стала чемпіоном Європи і виграла Мундіаль у ПАР?

Схожі новини