Передплата 2024 «Добре здоров’я»

День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні: у Львові відбулося вшанування (ФОТО)

  • 08.05.2024, 12:45
  • 488

8 травня у Львові, на місці, де був концентраційний табір для військовополонених «Шталаг-328», вшанували памʼять загиблих у Другій світовій війні

Фото Львівської ОВА
Фото Львівської ОВА

Про захід розповів очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Цьогоріч Україна вперше вшановує 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій. Наша держава приєдналася до європейської традиції щодо цієї дати.

«8 травня — нагадування, що Друга світова — результат домовленостей двох тоталітарних режимів: нацистського у Німеччині й комуністичного — в СРСР. А ще — це нагадування про надто тривалу мовчазну відмову найпотужніших держав світу чинити спротив агресорам. Наслідок — геноцид українського, єврейського, кримськотатарського народів. Мільйони невинних жертв. Пам’ятати — означає цінувати справедливий мир і дотримуватися його всією міжнародною спільнотою. Пам’ятати, якою ціною ми засвоїли цей урок, і не допустити нових багатомільйонних жертв», — зазначив Максим Козицький.

Як відомо, впродовж 1939−1945 років серед українців та інших народів, які жили на території України загинули понад вісім мільйонів людей.

Схожі новини