Передплата 2024 «Добрий господар»

У Мілані можуть заборонити продаж вуличної їжі після півночі

  • 22.04.2024, 19:45
  • 406

Адміністрація італійського Мілану сподівається цією забороною зробити місто більш тихим і спокійним для місцевих мешканців уночі

Фото ілюстративне із сайту Pexels
Фото ілюстративне із сайту Pexels

Відтак бари і ресторани також повинні будуть закривати тераси з 00:30 в будні дні та з 01:30 у вихідні. Міська влада вважає, що так на вулицях поменшає людей, що забезпечить спокій і тишу мешканцям. Якщо обмеження схвалять, то вони будуть чинні з наступного місяця і до початку листопада.

Однак владу міста розкритикували за таку пропозицію і звинуватили у тому, що та «воює з морозивом» у спробі боротися з нічним життям у місті.

Річ у тім, що збиратися за морозивом пізно ввечері — невід'ємна частина італійської культури, тож для багатьох перспектива заборони частування є немислимою.

«Чим займається середньостатистична італійська сім'я влітку? Вони йдуть гуляти після обіду і їдять морозиво. Це класична традиція, тож зрозуміло, що якщо ви втручаєтеся в культурну звичку, люди не будуть щасливі», — розповів генеральний секретар міланського підрозділу асоціації італійських торговців Confcommercio Марко Барбʼєрі.

Хоча Барбʼєрі співчуває мешканцям галасливих районів, де панує нічне життя, він каже, що заборона на вуличну їжу вночі проблему не вирішить.

«Правило, що забороняє людям купити пляшку води, зʼїсти морозиво чи піцу під час прогулянки містом, нічого не вирішить, бо люди все одно залишатимуться на вулиці. Як ви думаєте, 25-річний хлопець піде додому опівночі просто тому, що не може взяти їжу? А як бути з туристами, які хочуть поласувати морозивом після опівночі? Ця адміністрація усвідомлює, що робить?» — додав Барбʼєрі.

Мер Мілану Джузеппе Сала у відповідь запросив Барбʼєрі до свого офісу, щоб показати йому сотні повідомлень від місцевих, які скаржаться, що не сплять вночі через галасливих туристів і просять мера вирішити цю проблему.

«Я не можу закрити очі на це питання, це не примха, а потреба багатьох… ми не змінюємо закони всесвіту, але накладаємо дуже незначні обмеження», — каже Сала.

Ймовірно, що заборона діятиме у 12 районах Мілану, зокрема — у центральних районах Брера і Тічінезе, а також Дарсена, Арка Миру і Порта Венеція, а також на жвавих вулицях Корсо Комо й Корсо Гарібальді.

Правила ще точно не визначили, і Сала зазначив, що готовий «говорити про морозиво».

Схожі новини