Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Дрогобицькій ОТГ зростає народжуваність

Упродовж березня у пологовому відділенні КНП «Дрогобицька міська лікарня № 1» народилося 49 малюків

Двадцять чотири з них — хлопці, двадцять п’ять — дівчатка. Справжнім козачком виявився один з карапузиків. Його вага — 5 кілограмів 20 грамів. Майже вдвічі меншою народилась дівчинка з протилежного вагового «полюсу» — 2 кілограми 190 грамів.

Про це ми довідалися від заступника медичного директора КНП «Дрогобицька міська лікарня № 1» з акушерства та гінекології Євгена Костецького.

За словами керівника пологового, упродовж останнього часу у Дрогобицькій ОТГ намітилась стала тенденція до росту народжуваності. Про це свідчать не лише підсумки за березень. Аби пересвідчитись у позитивних змінах за таким показником, як народжуваність у Дрогобицькій ОТГ, достатньо порівняти чисельність пологів за підсумками першого кварталу 2023 року із теперішнім тримісячним періодом. Якщо в торішньому першому кварталі народилось 128 малюків, то за підсумками цьогорічної тримісячної програми на світ Божий з’явились 170 хлопчиків та дівчаток. На 42 нових життя більше.

У Дрогобичі є гарна традиція: про народження малюків територіальну громаду сповіщають мелодією, яка лунає з Ратуші. На честь хлопчиків вмикають козацький марш, на честь дівчаток — вальс. Кожному з малюків, як поінформувала нас начальниця відділу сім'ї та молоді Дрогобицької міськради Олександра Пашко, дістається у подарунок вишиванка. Це така собі ексклюзивна футболочка із ґудзичком у нижній половинці.

Вручати подарунки немовляткам — добровільна місія міського голови Дрогобича Тараса Кучми. Така вже традиція склалась у місті. Народилась вона на початку повномасштабного вторгнення росії на українську землю. Щотижня Тарас Кучма разом з Олександрою Пашко відвідують пологовий, щоб привітати молодих матусь із щасливою подією в їхньому житті. Кожна з породіль, крім згадуваної вже вишиванки, отримує пакуночок із засобами гігієни та іншими необхідними для догляду за малюками речами.

Схожі новини