Передплата 2024 «Добра кухня»

Велика Британія виділяє 200 млн фунтів на безпілотники для України

  • 15.02.2024, 16:15
  • 729

Велика Британія надасть Україні тисячі безпілотників, зокрема FPV-дрони, очоливши спільно з Латвією міжнародну коаліцію з надання Україні безпілотників

Фото: 24 канал
Фото: 24 канал

Про це повідомили у Міністерстві оборони Великої Британії.

Велика Британія хоче «мобілізувати» силу західної промисловості, створивши конкуренцію за виробництво цих безпілотників у великих масштабах і за доступною ціною.

Це перший проєкт, який буде запущено з пакета безпілотників на 200 мільйонів фунтів стерлінгів, про що прем'єр-міністр Великої Британії оголосив у січні.

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс нагадав, що Лондон уже збільшив свою допомогу Україні до 2,5 мільярда фунтів стерлінгів цьогоріч. А також виділив 200 мільйонів фунтів стерлінгів на виробництво безпілотників, яке має зробити Велику Британію найбільшим постачальником дронів для України.

«Сьогодні ми йдемо ще далі. Я з гордістю повідомляю, що Велика Британія та Латвія спільно очолять міжнародну коаліцію для розбудови життєво важливих можливостей України з виробництва безпілотників. Разом ми дамо Україні можливості, необхідні їй для захисту та перемоги в цій війні, щоб гарантувати, що путін зазнає поразки у своїх незаконних варварських амбіціях», — сказав Шаппс.

Схожі новини