Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Роман Гринкевич переховується, — ДБР

  • 19.01.2024, 15:15
  • 1 046

Син львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича Роман, який фігурує у резонансній справі щодо постачання неякісного одягу для ЗСУ, не зник, а переховується від правоохоронців. Його оголосили у розшук

Фото Романа Гринкевича із його соцмереж
Фото Романа Гринкевича із його соцмереж

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян.

18 січня, на наступний день після оголошення підозри, ДБР оголосило у розшук Романа Гринкевича, який, за даними слідства, є одним із членів злочинного угруповання.

Радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань припускає, що зникнення могло стати наслідком гучного затримання його батька Ігоря Гринкевича, до якого останні три тижні прикута увага громадськості.

«Маємо розуміти, що ДБР не може безпідставно затримати людину. Щоб оголосити підозру та обрати запобіжний захід, потрібно назбирати достатньо доказів», — пояснює Тетяна Сапьян.

Львівський бізнесмен Ігор Гринкевич уже перебуває у СІЗО за першим кримінальним провадження (через намагання дати хабар).

Для оголошення підозр у кримінальному провадженні щодо схем із Міністерством оборони правоохоронцям потрібно було дочекатись результатів експертиз.

Тож, назбиравши достатньо аргументів для обвинувачення, підозри всім п’ятьом фігурантам оголосилт 17 січня.

Окрім Ігоря Гринкевича, під вартою перебувають ще троє фігурантів — їм обрали запобіжний захід у Печерському суді Києва вночі 19 січня.

Тепер залишилося затримати та обрати запобіжний захід Роману Гринкевичу.

«Сподіваюся, що із допомогою небайдужих громадян та зусиллями правоохоронного органу ДБР все-таки знайде того, хто переховується. Не знаю, можливо, він у когось на горищі заховався, бо офіційно держкордон не перетинав», — зауважила Тетяна Сапьян.

Схожі новини