Передплата 2024 ВЗ

На польському кордоні затримали водія, який віз нового одягу як гуманітарку вартістю в понад мільйон гривень

  • 17.10.2023, 15:15
  • 544

В пункті пропуску «Угринів — Долгобичув» із Польщі затримали 36-річного жителя Львівської області за кермом вантажівки «IVECO», який зазначив, що перевозить 2300 кг гуманітарної допомоги на адресу одного з українських благодійних фондів

Фото: Львівська митниця
Фото: Львівська митниця

Оглядаючи транспортний засіб, митники спільно з прикордонниками виявили 1570 кг товарів: новий одяг, сумки та взуття.

«Для перевірки законності переміщення вантажу Львівська митниця звернулася до названого водієм благодійного фонду, який підтвердив, що дійсно очікує гуманітарний вантаж від однієї з польських фірм на суму 125 тис. злотих, що в еквіваленті перевищує мільйон гривень. Крім того, митники звернулися і до польських підприємців, дані яких були вказані у товаро-супровідних документах. У відповідь на офіційний запит польська сторона повідомила, що вона не дарувала українській благочинній фундації жодних товарів і умови дарування їм не відомі», — йдеться у повідомленні митників.

Так з’ясувалося, що громадянин України подав декларацію про перелік товарів, які визнаються гуманітарною допомогою, однак вказав неправдиві відомості відправника товарів, які насправді він переміщував в режимі імпорту.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів — безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів.

Точна вартість вилученого буде встановлена додатково.

Схожі новини