Передплата 2024 ВЗ

У Брюховичах будують реабілітаційний центр з координацією одного з командирів оборони Маріуполя

  • 19.09.2023, 09:56
  • 623

У Брюховичах розпочали будівництво багатофункціонального комплексу, в якому передбачено спорудження сучасного реабілітаційного центру

Зводить його запорізький девелопер SENSAR Development. А громадський нагляд за роботами виконує Сергій Волинський («Волина») — майор ЗСУ, виконувач обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти, один з командирів оборони Маріуполя, та БО «БФ «СТАЛЕВІ».

Меморандум щодо спорудження нового реабілітаційного центру в Брюховичах підписали у четвер, 14 вересня. Зробили це просто на будівельному майданчику, де ще у серпні стартували будівельні роботи.

Всі зобов’язання зафіксували в документі. Забудовник бере на себе відповідальність за 1,7 млн євро облаштувати сучасний реабілітаційний центр. Прогнозований термін завершення робіт — через два роки. Натомість на благодійній організації та Сергію Волинському — громадський нагляд за побудовою та облаштуванням реабілітаційного центру.

Сергій Волинський, який брав участь в обороні Маріуполя та потрапив у полон знає потребу в реабілітації українських військових. А отже, мета одна — щоб реабілітаційний центр у Брюховичах відповідав усім сучасним вимогам реабілітації та забезпечував потреби захисників.

Наразі Волина та команда фонду СТАЛЕВІ опікується морськими піхотинцями, що отримали поранення у бойових зіткненнях або втратили здоров’я у ворожому полоні, та потребують лікування, фізичної і психологічної реабілітації. Кількість таких бійців вкрай висока і збільшується щодня, адже морпіхи виконують бойові задачі на всіх найгарячіших ділянках фронту.

Крім того, організація надає мілітарну підтримку бойовим підрозділам та частинам морпіхів та веде активну просвітницьку діяльність. Очолює роботу фонду громадський діяч та рідна сестра Волини — Тетяна Харько.

«До Сталевих звертаються морські піхотинці, що потребують реабілітації. Особливо зараз, під час контрнаступу, звернень більше, ніж можливостей.

Поки найкращі люди України платять найвищу ціну своїм здоров’ям та життям, ми маємо шукати шлях реабілітації тих, хто цього потребує та потребуватиме.

Спільний проєкт з Unbroken, майбутній реабілітаційний центр від SENSAR, додає впевненості та оптимізму, що можливостей для допомоги у Сталевих стає більше", — відзначила голова фонду СТАЛЕВІ Тетяна Харько.

До побудови реабілітаційного центру поставилися відповідально, наголошують у SENSAR Development. Адже докладно вивчили та проаналізували досвід інших таких медичних установ.

«Я радий, що ми маємо змогу втілити цей проєкт в життя. SENSAR — це про соціально відповідальний бізнес, тож ми намагаємось допомагати постраждалим від російської агресії, долучатись фінансово до будівництва шкіл, будувати реабілітаційні центри та всіляко брати участь у розбудові та розвитку України», — каже Марк Марченко, засновник, СЕО SENSAR Development.

Споруджувати реабілітаційний центр у Брюховичах планують, узявши за приклад досвід Національного центру реабілітації UNBROKEN («Незламні»), що вже працює у Львові на базі Першого медоб'єднання. Напередодні представники будівельної компанії та благодійної організації зустрілися з головним лікарем Національного центру реабілітації UNBROKEN («Незламні») та на власні очі поглянули, як працює центр, обговорили медичне обладнання та лікарський штат.

Кількість українських військовослужбовців, що потребують відновлення, щодня зростає. Проходити реабілітацію за кордоном є змога далеко не у всіх, тож гостро постає питання відкриття власних центрів, які повністю забезпечать наших воїнів медичними послугами від психологічної терапії до хірургічних операцій та протезування.

Раніше, у липні, SENSAR Development публічно презентував оновлений та відкоригований проєкт розбудови ділянки на вулиці Широкій, 2. За ним власне і передбачено спорудження сучасного реабілітаційного центру. До того ж напередодні компанія передасть 10 мільйонів гривень на будівництво місцевої школи як внесок у розбудову соціальної інфраструктури Брюховичів.

Схожі новини