Передплата 2024 «Добра кухня»

«Якщо поруч танкіст — перемога забезпечена»

  • 14.09.2023, 17:34
  • 448

Петро Порошенко привітав українських воїнів-танкістів зі святом

«Залізний кулак», «ведмедики», «коробочки», траки… Вас називають по-різному, але кожен український військовий чітко знає: якщо поруч з ним танкіст — перемога забезпечена", — написав пʼятий президент.

«Сьогодні свято у вас, наших воїнів-танкістів. Тих, чиї подвиги вже давно стали легендарними. Ми знаємо чимало прикладів, як українські танкісти йшли на таран з російським агресором, щоб врятувати своїх побратимів та зберегти сотні життів», — зазначає Порошенко.

«Про багато прикладів нам ще належить дізнатися. Але ви точно знаєте легендарного Євгена Межевікіна. Він насипав росіянам ще до того, як це стало мейнстрімом. На фото саме він», — нагадав Петро Порошенко.

«Зі святом, хлопці! Нехай ваша броня вас береже, а окупантам робить швидку смерть. Траки — сила!», — переконаний Порошенко.

Герой України полковник Євген Межевікін з перших днів російської агресії у 2014 році захищав Україну на Донеччині, зокрема в районі ДАП, де неодноразово проривався на своєму танку «дорогою смерті» до оборонців аеропорту з боєприпасами і продовольством, евакуював поранених. Знищив чимало російських танків та бронетехніки.

Після початку повномасштабного вторгнення Євген Межевікін воював під Києвом, на Запоріжжі, під Лисичанськом, на Харківщині, під Лиманом, звільняв Балаклію. В районі Бахмута очолювана ним зведена тактична група Адама прикривала південний фланг міста. Повний кавалер ордену Богдана Хмельницького.

Схожі новини