Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Міністр закордонних справ Японії Йосімаса Хаяші прибув з неоголошеним візитом до України

  • 09.09.2023, 15:15
  • 774

У суботу, 9 вересня, з неоголошеним візитом до Києва прибув міністр закордонних справ Японії Хаяші Йошімаса. Це його перший візит до України після початку повномасштабного вторгнення рф у лютому 2022 року

Міністра закордонних справ Японії та Володимир Зеленський . Фото з мережі
Міністра закордонних справ Японії та Володимир Зеленський . Фото з мережі

Про це повідомив Володимир Зеленський.

«Привітав в Україні міністра закордонних справ Японії Хаяші Йошімасу. Домовилися розпочати переговори щодо двосторонньої угоди про гарантії безпеки в розвиток Декларації G7», — написав президент.

Хаясі вже провів переговори з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою в Києві та розповів йому про плани Японії провести конференцію для сприяння економічній відбудові України на початку наступного року.

Японський міністр вже відвідав Бучу, місто на околиці Києва, де під час російської окупації в перші дні вторгнення було вбито багато мирних жителів, і оглянув братську могилу біля церкви.

Також Йошімаса Хаяші відзначив, що Японія передасть Україні 24 крани для гуманітарного розмінування. А японські підприємці своєю чергою представили конкретні проєкти співпраці, зокрема, у сферах зв’язку, інфраструктури та медицини.

Схожі новини