Передплата 2024 «Добрий господар»

російському олігарху Фрідману повідомили про підозру, — СБУ

  • 05.09.2023, 15:15
  • 526

російському олігарху Михайлу Фрідману повідомили про підозру у фінансуванні агресії росії проти України

Михайло Фрідман. Фото із мережі
Михайло Фрідман. Фото із мережі

Відомо, що від початку повномасштабного вторгнення він вклав приблизно 2 млрд рублів у декілька військових заводів рф.

«Серед них — «Тульський патронний завод», який виробляє набої, а також «Уральський оптико-механічний завод імені Яламова», де виробляють високотехнологічне обладнання для бойових літаків та вертольотів рф. Для фінансування загарбницьких «проєктів» кремля олігарх використовує активи підконтрольного йому російського фінансово-інвестиційного консорціуму «Альфа-Груп», — йдеться у матеріалах СБУ.

Також він використав власні бізнесові ресурси для масового розповсюдження сухпайків, одягу та іншої продукції під торговим знаком «армия россии», яка постачається окупантам на передову.

Також Фрідман організував збір матеріально-технічної допомоги для потреб окупаційних угруповань росії, які воюють в Україні. Водночас страхові компанії фігурант забезпечували страхування військової техніки, а також життя і здоров’я російських загарбників на фронті.

«Також російський олігарх забезпечив співпрацю власного телекомунікаційного підприємства з фсб, що дозволило йому провести підконтрольний спецслужбі рф мобільний зв’язок в тимчасово окупованих регіонах України», — зазначили в СБУ.

російському олігарху повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 110−2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених для насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, вчинені групою осіб за попередньою змовою).

Наразі він переховується від правосуддя за кордоном. Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Схожі новини