Передплата 2024 «Добрий господар»

У колишніх залізничних касах буде книгарня

Депутати міськради відновили інвестиційний конкурс на облаштування приміщення на вулиці Гнатюка

За два роки у цьому приміщенні постане нова книгарня. Фото з відкритих джерел
За два роки у цьому приміщенні постане нова книгарня. Фото з відкритих джерел

За адресою Гнатюка, 20−22 ще кілька років тому працювали каси «Укрзлалізниці». 2021-го оголосили інвестиційний конкурс на облаштування там книгарні й Центру літературно-мистецького… коворкінгу. Через широкомасштабне вторгнення рф цей проєкт заморозили, а зараз — відновили.

Нагадаємо, на початку лю­того 2022 року в конкурсі мали змагатися за перемогу три ви­давництва — київське «Дух і Лі­тера», а також два львівські - «Видавництво Старого Лева» й «Човен». Переможця мали об­рати до кінця лютого 2022 року.

Як повідомив для «ВЗ» де­путат Львівської міської ради Віталій Троць, нещодавно ко­місія мерії повторно заслухала представників трьох книгарень, які подавалися на конкурс у лю­тому-2022. Результати конкур­су оголосять до 20 вересня.

Згідно з умовами, видав­ництво-переможець повинно вкласти у ремонт приміщення й облаштування нової книгарні на Гнатюка п’ять мільйонів гри­вень. Переможець конкурсу орендуватиме приміщення за умовами інвестиційного дого­вору — терміном на п’ять років з правом продовження. Пло­ща приміщення колишніх за­лізничних кас, де постане нова книгарня, — 383 кв. метри.

«Поруч із цим місцем кілька університетів, багато молоді, якій там сподобається, — при­пускає депутат. — Ми повідо­мили учасників інвестиційного конкурсу, що майбутній про­стір має бути також цікавий ветеранам, внутрішньо пере­міщеним особам, які живуть у Львівській громаді. До прикла­ду, доступними мають бути іс­торична література й книги про військову справу».