Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чи готова Львівщина до складання національного мультипредметного тесту?

Якщо повітряна тривога триватиме довше години, учасники складуть тест під час додаткової сесії

У червні випускники складатимуть національний мультипредметний тест, у липні - додаткову сесію національного тесту. Цього року у ЗНО в оновленому форматі є новий виклик. На складання мультипредметного тесту зареєструвалося значно більше учасників, ніж минулого року, тож доведеться додати нові пункти тестування. А це додаткова робота спільно з енергетиками, провайдерами та представниками управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області.

Про це повідомив на брифінгу у Львові директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

«Маємо подбати, щоб усі учасники тестування мали відповідні умови, — наголошує чиновник. — Це пов‘язано з комп’ютерним обладнанням, з приміщеннями, де є укриття. Також там мають бути відповідні фахівці».

З метою безпеки Олег Паска попросив усіх випускників Львівщини не висвітлювати у сторісах соцмереж місце проведення тестування.

Директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк каже, область цілком готова до складання тесту. Безпека на вищому рівні - у кожному екзаменаційному центрі є укриття. Якщо повітряна тривога — тестування припинять, всі підуть в укриття. Якщо тривога триватиме до години — тестування в аудиторіях продовжать. Якщо триватиме довше години, роботу припинять і всі учасники складуть тест під час додаткової сесії.

«5 червня стартує мультипредметний тест. Цей період триватиме до 23 червня, — наголошує Лариса Середяк. — Усі учасники, які зареєструвалися, отримали запрошення, де вказано місце проведення, час. Національний мультипредметний тест складатимуть у дві зміни. Перша — о 10 годині, пропуску на тест — о 9:30. Друга зміна — 15 година. Важливо прийти на ту зміну, що є у запрошенні. З собою треба мати документ — паспорт. У комп’ютер можна буде зайти за допомогою логіна та пароля, які видадуть в аудиторіях. З собою треба мати тільки ручку».

Пані Середяк повідомила, що додаткова сесія мультипредметного тесту буде для абітурієнтів, які захворіли. Для цього потрібно показати довідку від лікаря. Також у пунктах складання тесту будуть по два інструктори, торік їх було по одному (це було пов’язано з коштами). Працюватимуть медичні пункти.

«По завершенні складання тесту з трьох предметів необхідно натиснути кнопку „Завершити тестування“, — продовжує розмову Лариса Середяк. — Результати будуть одразу. Апеляції на результат немає. Бо все рахує комп’ютер. Усі завдання відповідають шкільній програмі».

Схожі новини