Передплата 2024 ВЗ

TVORCHI вже на третій сходинці

Цьогоріч українським виконавцям, на думку букмекерів, перемога на «Євробаченні» не світить

Менше місяця залишилося до проведення 65-го пісенного конкурсу «Євробачення-2023». Хоч його і проводитимуть у Великій Британії, організовано пісенний конкурс від імені України, адже саме наша країна здобула перемогу минулого року. Як і торік, задовго до конкурсу букмекери «роблять ставки» на ймовірних переможців.

Якщо раніше букмекери прогнозували Україні лідерство у конкурсі, то тепер оновили прогнози. До прикладу, за даними букмекерської контори Smarkets, найбільше шансів на перемогу має Швеція (57,14%). На другому місці Фінляндія (18,18%). Україні прогнозують третє місце. Шанс на перемогу наших виконавців — 10,64%. На четвертому місці Іспанія (4,35%), на п’ятому — Франція (2,27%).

Хоча список ймовірних лідерів за три тижні може докорінно змінитися, бо ж, як відомо, саме в останні дні перед фіналом відбувається найбільше змін у таблиці прогнозів букмекерських контор.

Нагадаємо, перший півфінал пісенного конкурсу відбудеться 9 травня, другий — 11 травня. Фінал — 13 травня. Музичний колектив TVORCHI виступить у фіналі під номером 19 — саме так передбачено правилами конкурсу.

Крім TVORCHI, на сцені у Ліверпулі виступлять ще кілька українських артистів як запрошені гості. Серед них — Вєрка Сердючка, Джамала, Тіна Кароль… На жаль, переможницю «Євробачення-2004» Руслану у Велику Британію не запросили. Не отримали запрошення й учасники цього пісенного конкурсу «Гринджоли».

А тим часом…

Король Великої Британії Чарльз III відвідає пісенний конкурс «Євробачення» в Ліверпулі, де виконає важливу місію. Він повинен увімкнути світло на сцені, що означає повну готовність зустрічати гостей. Увімкнення світла — важливий момент у підготовці до конкурсу. Тому що саме у цей день стане відомо, який вигляд матиме сцена.

Схожі новини