Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Селянам роздали благодійні ваучери

Найперше їх отримали сім'ї захисників України

Під час видачі сертифікатів-ваучерів. Фото Олексія ХЕМІЯ.
Під час видачі сертифікатів-ваучерів. Фото Олексія ХЕМІЯ.

207 родин Жидачівської територіальної громади на Львівщині отримали ваучери-сертифікати на суму 12 тисяч гривень, за які в одній із торговельних мереж можна придбати садовий інвентар, електроприлади, інструменти для праці на землі, засоби захисту рослин, інші сільськогосподарські товари. Таку соціальну підтримку для ведення домашнього аграрного бізнесу власникам земельних наділів надала Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO) спільно з Львівською аграрною палатою. А профінансував її уряд Франції.

Ваучери отримали родини, які постраждали від війни: де загинули захисники України, де є поранені воїни. Ці сертифікати вручили також переселенцям, тим, хто прийняв у себе внутрішньо переміщених осіб, малозабезпеченим сім'ям. Надана FAO підтримка повинна допомогти людям цих вразливих категорій вирішити свої продовольчі проблеми. Кандидатів для надання допомоги визначали сільські старости і відділ економічного розвитку та інвестицій міськради.

— Люди дуже позитивно сприйняли такі подарунки, — розповів кореспонденту «Високого Замку» радник голови Жидачівської територіальної громади Ярослав Гаврильчук. — Знаю, що за отримані сертифікати хтось планує придбати собі косарку, хтось — мінітеплицю, добрива.
Загалом на Львівщині такі ваучери отримали 11 громад.

Схожі новини