Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна розпочала свій шлях на чемпіонаті Європи з важкої атлетики 2023 року з двох бронзових нагород

  • 16.04.2023, 15:15
  • 541

У перший день змагань на чемпіонаті Європи з важкої атлетики українка Ангеліна Ломачинська здобула дві медалі у скарбничку нашої збірної

Ангеліна Ломачинська. Фото: Федерація важкої атлетики України
Ангеліна Ломачинська. Фото: Федерація важкої атлетики України

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Федерації важкої атлетики України

У столиці Вірменії Єревані у суботу, 15 квітня, розпочався чемпіонат Європи з важкої атлетики. На континентальній першості 2023 року представлена і Україна.

Турнір у Єревані розпочався зі змагань серед жінок до 45-ти та 49 кілограмів. Україну у перший день чемпіонату Європи представляла Ангеліна Ломачинська. 26-річна українка проводила третій Євро з важкої атлетики на дорослому рівні та змагалась у ваговій категорії до 49 кг. У підсумку Ломачинська здобула на континентальній першості в Єревані одразу дві нагороди.

У ривку Ангеліна стала третьою з результатом 81 кг. Цю вагу атлетка підняла у другій спробі, після чого спробувала взяти 83 кілограми, однак зробити це не вдалося.

У поштовху Ангеліна Ломачинська стала п’ятою, після того як у третій спробі взяла 95 кілограмів. У сумі двоборства з результатом 176 кг виборола ще одну бронзу для збірної України.

Таким чином завдяки виступу Ангеліни Ломачинської скарбничка збірної України поповнилася двома бронзовими нагородами.

Чемпіонат Європи з важкої атлетики триватиме у столиці Вірменії з 15 по 23 квітня. Збірну України на чемпіонаті Європи-2023 представляє команда з 17 атлетів.

Схожі новини