Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У США відвідувачка виставки розбила вщент дорогу скульптуру модного художника

  • 19.02.2023, 20:30
  • 1 335

У Маямі на мистецькому ярмарку відвідувачка випадково перекинула фарфорову скульптуру яскраво-блакитного собаки популярного в США скульптора Джефа Кунса. В результаті витвір мистецтва вартістю 42.000 доларів розлетівся на шматки

Фото - New York Times
Фото - New York Times

Про це повідомляє New York Times.

Як зазначає видання, скульптури собак у вигляді повітряних куль, що прославили Джеффа Кунса, настільки точно імітують прототип із скрученого латексу, що деякі любителі сучасного мистецтва часто сумніваються у матеріалі. Серед скептиків виявилася і гостя ВІП-прем'єри мистецького ярмарку в Маямі - вона тицьнула пальцем у 38-сантиметровий витвір мистецтва, щоб перевірити, чи справді собака зроблена з порцеляни. Скульптура впала з постаменту на підлогу та розбилася. Гучний звук від падіння витвору мистецтва шокував усіх, хто був поряд.

Як повідомив художник та колекціонер мистецтва з Вінвуда, а також фанат Кунса Стівен Гамсон, ця скульптура була справжньою зіркою стенду. Проте вона не простояла й одного дня ярмарку.

Як зізнався Гемсон, спочатку він подумав, що подія могла бути частиною сценічної вистави. Але потім він зауважив, що жінка була щиро збентежена подіями, а співробітники мистецького ярмарку «блискавично кинулися до неї».

Скульптуру «Собака з повітряної кулі» було створено 20 років тому. 68-річний Джефф Кунс створив серію цуценят між 1994 та 2000 роками різних кольорів, розмірів та матеріалів. Гра в такі кульки, як казав Кунс, у дитячі роки справила на нього враження, яке не стерлося до цього дня. Один із його найбільших (у прямому сенсі) творів був проданий за 58,4 мільйона доларів у 2013 році.

Схожі новини