Передплата 2024 «Добра кухня»

«Маріуполю загрожують епідемії»: радник мера

В окупованому Маріуполю через постійні прориви каналізації та відсутність побутових умов (через обстріли рашистів) розповсюджується антисанітарія

«Маріуполю загрожують епідемії»: радник мера
«Маріуполю загрожують епідемії»: радник мера

Це може загрожувати масовим епідеміям. росіяни запустили водопостачання у місті наскільки це можливо, однак питання водовідведення та каналізації не вирішують. Під загрозою життя десяти тисяч місцевих, які не змогли виїхати. Під завалами є тіла людей, які розкладаються…

Про це 13 травня повідомив на брифінгу радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Рано чи пізно „це все“ опиниться і в морі, і на вулицях міста, — каже радник. — І на фоні тієї кількості тіл, які знаходяться під завалами, з природними наслідками розкладання, це становить велику загрозу епідемій у місті. Гуманітарні коридори закрили. Велика кількість людей, які чекали на евакуацію в околицях міста, почали повертатись до Маріуполя. Але там не реально жити через загрозу епідемій».

Читайте також: Президенти Кучма, Ющенко та Порошенко закликають світ допомогти врятувати захисників «Азовсталі»

Про критичну ситуацію на «Азовсталі»

Штурм заводу «Азовсталь» російські окупанти змінили авіаударами та артилерійськими обстрілами… Місцеві жителі та військові повідомляють про гучні вибухи та спостерігають потужний стовп диму.

«Обстріли заводу почастішали. Ми все ще сподіваємося на розв'язання питання. Вони намагаються прорватись, шукають входи і виходи, намагаються закріпитись, але поки що не вдало», — підсумував радник міського голови Маріуполя.

Читайте також: «Президент Туреччини допоможе врятувати захисників Маріуполя. На нього надія»: Мустафа Джемілєв

Фото з сайту УНІАН

Схожі новини