Передплата 2024 ВЗ

путін готується до тривалої війни, - розвідка США

  • 11.05.2022, 12:50
  • 1 271

У США вважають, що війна президента росії володимира путіна в Україні, ймовірно, стане "непередбачуваною та ескалаційною" упродовж кількох місяців

путін готується до тривалої війни, - розвідка США
путін готується до тривалої війни, - розвідка США

Про це заявила директор національної розвідки США Авріл Хейнс, передає «Європейська правда» із посиланням на CNN.

Хейнс розповіла про похмуру і невизначену перспективу наступного етапу путінського вторгнення.

Вона зазначила, що його наступний крок важко передбачити частково тому, що «путін розуміє невідповідність між його амбіціями та поточним потенціалом російських військових».

Хейнс заявила, що ситуація на місцях може «підвищити ймовірність того, що президент путін вдасться до більш рішучих заходів», зокрема — «введення воєнного стану, переорієнтацію промислового виробництва чи потенційно ескалацію воєнних дій».

За її словами, розвідувальна спільнота не вірить, що путін застосує ядерну зброю, якщо тільки не відчує, що є загроза існуванню росії.

Генерал-лейтенант Скотт Беррієр, голова Розвідувального управління Міністерства оборони, також заявив, що США не очікують, що росія застосує тактичну чи бойову ядерну зброю.

Хейнс наголосила, що цілі путіна сягають далеко за межі Донбасу.

«Навіть якщо вони досягнуть успіху, ми не впевнені, що бойові дії на Донбасі фактично покладуть край війні», — вважає вона.

путін, за її словами, хоче якнайшвидше захопити Донецьку та Луганську області, взяти під контроль місто Херсон та потенційно розширити сухопутний шлях у невизнане Придністров'я.

Однак розвідувальна спільнота вважає, що для досягнення Придністров'я путіну потрібно оголосити повну мобілізацію у росії, чого він досі не зробив.

«Оскільки і росія, і Україна вважають, що вони можуть продовжувати домагатися військового прогресу, ми не бачимо життєздатного шляху переговорів, принаймні — у найближчій перспективі», — констатувала Хейнс.

Читайте також: російська армія відстає від планів путіна щодо України, — Пентагон

Фото з мережі

Схожі новини