Передплата 2024 «Добра кухня»

Концерт Джигана: хто "протягнув" пропутінського репера в Україну?

  • 29.05.2021, 16:55
  • 1 126

Дозвіл українських силових органів на в'їзд до країни скандального репера Устименка-Вайнштейна (Джигана) може пояснюватися зацікавленістю власника наданих йому майданчиків для виступів

Такої точки зору дотримується громадський активіст Сергій Стерненко, передає Еспресо.TV.

«Любитель війни проти України Устименко-Вайнштейн (Джиган) приїздив на відкриття клубу-ресторану Queen в Одесі. За день до того він виступав у Queen в Києві. Запрошував його туди власник цих клубів Алєксандр Орлов, громадянин РФ, який зараз агресивно заходить на ресторанний ринок в Одесі та вже зайшов у Києві. Цього року він ще купив собі конкурс «міс Україна». Паралельно, як бачимо, Орлов просуває тут «русскій мір», — зазначає Стерненко на своєму телеграм-каналі.

За його даними, Орлов володіє російським же ресторанним холдингом Bulldozer Group. Його заклади в Україні («Ішак», «Танукі», «Жовте море» і не тільки) дотримуються російської мовної політики.

«У 2013 році навіть наші дипломати реагували на те, що в ресторанах його мережі українська мова була не просто небажаною, а забороненою взагалі», — нагадує Сергій Стерненко.

«Мені тут ще підказують, що так добре він себе почуває в Україні завдяки дружбі з нардепом Миколою Тищенком», — додає Стерненко.

Читайте також: Реперу Басті дозволити приїжджати в Україну, попри виступи в Криму

Активіст закликає негайно застосувати санкції як персонально до Орлова, так і до його підприємств в Україні.

«Орлов має бути негайно депортований з України, а до його активів тут слід застосувати санкції. Бо цей російський міні-олігарх становить загрозу нашій національній безпеці. І якщо цього не зробити, він нам тут ще багато чого наробить та привезе. Не сумнівайтесь», — наголошує Сергій Стерненко.

Нагадаємо, 2015 року Денис Устименко (Джиган) гастролював окупованим Кримом. Він підтримує окупацію Росією українських суверенних територій і співав для Путіна на концерті «воссоеденения» в Москві.

Схожі новини