Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сьогодні відбувся черговий суд у справі левандівського ґвалтівника: відео та всі деталі

  • 24.05.2021, 18:15
  • 953

Сьогодні, 24 травня, відбулося чергове засідання у справі левандівського ґвалтівника. Батьки потерпілого повідомляли, що сторона обвинуваченого спеціально затягує справу. Наступне засідання відбудеться завтра, 25 травня, об 11:00

Про це розповів адвокат потерпілого Іван Василишин у коментарі для «Еспресо.Захід».

«На цьому засіданні ми досліджуємо докази. Пройшли вже доволі багато. Там усе зрозуміло. Встановили причетність підозрюваного до злочину. Проте ще є багато матеріалів, які треба вивчати. Ще буде на одне чи два засідання.

Потім, можливо, будуть вже клопотання. Якщо вже дослідимо усе й розглянемо, то будуть судові дебати. Орієнтовно все триватиме до осені", — говорить адвокат Іван Василишин.

Підтримати сім'ю потерпілих до будівлі Залізничного районного суду прийшли львів'яни. Також прийшли батьки обвинуваченого разом із чоловіком, який називав себе «приватним журналістом» Романом Сірком. Вони розповідали, що на них зводять наклеп.

Читайте також: Суд таємно продовжив запобіжний захід «левандівському ґвалтівнику«

Батько потерпілого Олег Яцьків каже, що справу затягує сторона обвинувачуваного, мовляв, то оббріхують його родину і звинувачують у неправдивості, то на засідання не приходить адвокат і справу переносять, повідомляє Твоє місто.

«До цього часу все йшло у рутинному режимі. Хоч засідання зривалися, але не було тієї нервовості. Зараз інша сторона почала активно вести роботу, кажуть, що ми самі це все організували.

Минулого судового засідання «тітушки» у білих футболках скандували, що ми брехуни, нас треба посадити за ґрати, а хлопець не винен. Складається враження, що довкола створюється бульбашка брехні", — каже Олег Яцьків.

За словами батька, їхній син, як і вся сім’я, вже майже рік перебувають у великому стресі та на межі нервових зривів. Забути минуле хлопцеві допомагають друзі.

Адвокат обвинувачуваного Ігор Мамчур, який до захисту долучився з часу досудового розслідування каже, що із висновками, хто винен, а хто ні — не варто поспішати.

«Моя позиція справи — не винний. Зараз все перебуває на стадії розгляду, вивчаємо документи. Висновки будемо робити лише за їх результатами. Вважаю, що хтось гарно написав сценарій. У мене є дані, що звинувачення неправдиві. Також є багато питань до експертизи. Наприклад, відомо, що є два види сперми від двох різних людей», — зазначає Ігор Мамчур.

Читайте також: У резонансній справі зґвалтування 12-річного хлопчика відбувся слідчий експеримент — відтворення подій

Під стіни суду, де відбувається розгляд справи, прийшли батьки обвинувачуваного та сестра, які тримали у руках плакат «Мирослав — не злочинець. Друзі — тобі не тітушки». Вони, як і адвокат, запевняють, що їхній син сидить у СІЗО безпідставно.

«Він ніколи не вчиняв цього злочину. Якщо Софія Яцьків (мама потерпілого) думає, що справа закінчиться у Залізничному суді, то помиляється. Все може завершитися в Європейському суді. За наклеп і кожен день перебування Мирослава в СІЗО потрібно відповідати», — наголосила мати обвинувачуваного, зазначивши, що через неправдиві звинувачення їхній син вже 11 місяців і один тиждень перебуває у СІЗО.

Як зазначив адвокат потерпілого хлопця Іван Василишин, минулого засідання, яке відбулося 20 травня, заслухали останнього свідка і зараз перейшли до розгляду документів, протоколів та експертиз. Скільки це триватиме, невідомо.

Схожі новини