Передплата 2024 «Добрий господар»

Разом із Протасевичем затримали його дівчину: що про неї відомо

  • 24.05.2021, 15:30
  • 743

Європейський гуманітарний університет вимагає звільнити Софію Сапегу - свою студентку, дівчину співзасновника опозиційного телеграм-каналу "Нехта" Романа Протасевича, яких 23 травня обох затримали після примусової посадки літака у Мінську

Про це повідомляє «Європейська правда».

Університет пише, що Софія є громадянкою Росії, вона вивчає міжнародне право та європейське законодавство і готується захищати свою магістерську роботу. Софія разом із Романом літала до Греції на відпочинок.

«Унаслідок спецоперації білоруської влади студентку затримав Слідком у Мінську за безпідставними і надуманими приводами… Софії мають надати негайну консульську допомогу. Окрім того, ЄГУ закликає міжнародних партнерів, донорів та правозахисників допомогти звільнити Софію», — йдеться у заяві.

Читайте також: «Ви вбили свого пасажира»: Ryanair зіткнулася із хвилею хейту після інциденту у Білорусі

Університет додає, що засуджує безкарні дії білоруського режиму і висловлює солідарність з усіма, хто зазнає переслідувань у Білорусі. Зазначається, що серед політв’язнів режиму Лукашенка вже четверо нинішніх або колишніх студентів університету.

Європейський гуманітарний університет розташований у Вільнюсі і приймає на навчання студентів зі Східної Європи, де вони можуть навчатися російською, білоруською та англійською і брати участь у програмах обміну в країнах Європи та США.

Схожі новини