Передплата 2024 «Добрий господар»

Євродепутати вимагають відставки Борреля: що наробив і до чого тут Москва

  • 09.02.2021, 18:15
  • 615

Понад 80 депутатів Європейського парламенту підписали листа із закликом до відставки Високого представника з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозепа Борреля через його провальний візит до Москви

Про це повідомляє DPA.

«Під час візиту минулого тижня пан Боррель неодноразово відкидав інтереси Європейського Союзу», — йдеться в листі до президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн.

Група європейських парламентарів закликала Борреля подати у відставку після «принизливої» поїздки до Москви, яка завдала «серйозної шкоди репутації Євросоюзу».

«Ми вважаємо, що президент Європейської комісії повинна вжити заходів, якщо пан Боррель не подасть у відставку за власним бажанням», — йдеться у листі, датованому понеділком і переданому агентству.

За словами підписантів листа, глава дипломатії ЄС повинен був протистояти російському міністру Сергію Лаврову, який говорив про «зарозумілість» ЄС у справі Алєксєя Навального, і закінчити свою поїздку, як тільки дізнався про висилку дипломатів.

Читайте також: «ЄС не благодійна організація і не банкомат», — Боррель про реформи в Україні

У суботу в коментарі для Postimees естонські євродепутати Рихо Террас, Урмас Пает, Андрус Ансіп, Яак Мадисон, Марина Кальюранд і Свен Міксер засудили візит Борреля. Яна Тоом частково розділила розчарування своїх колег і зазначила, що це було питання політичного прагматизму і що ключовим словом візиту була вакцина.

Як повідомлялося, за результатами своєї поїздки до Москви очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель визнав, що вона була невдалою і що Росія та Європа все більше віддаляються одна від одної.

Схожі новини