Передплата 2024 «Добра кухня»

Як українцям можна виїхати до Польщі: список пунктів пропуску

  • 16.05.2020, 18:56
  • 1 247

Польська сторона здійснює пропуск виключно піших громадян, оформлення автомобілів, як легкових, так і вантажних не здійснюється

Відсьогодні кордон з Польщею можна перетнути пішки у пункту пропуску «Шегині». Про це повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби України.

Зазначається, що згідно з розпорядженням уряду від 13 травня 2020 з опівночі 16 травня 2020 року відновлено роботу пункту пропуску «Шегині», що на кордоні з Польщею.

«Польська сторона здійснює пропуск виключно піших громадян, оформлення автомобілів, як легкових, так і вантажних не здійснюється», — інформують у ДПСУ.

Читайте також: Україна та Польща відновили роботу пункту пропуску «Шегині» на кордоні

Централізовані перевезення автобусами на інших пунктах пропуску наразі скасовуються. Раніше українські громадяни прибували в пішому порядку і на інші пункти пропуску, там їх переправлення через кордон відбувалося спеціальними автобусами, але зараз ця можливість закривається.

Як виїхати в Польщу на авто: список пунктів пропуску

У пункті пропуску «Краківець» автомобільне сполучення вже припинено: польська сторона всіх перенаправляє на «Шегині».

Пункт пропуску «Ягодин» закривається, проте польській стороні буде потрібен якийсь час, щоб поінформувати громадян про закриття переходу в пішому порядку, тому поки автобуси курсують, але згодом це буде припинено. Тому громадянам, які подорожують, потрібно це врахувати.

На Рава-Руській не фіксується прибуття людей в пішому порядку.

Проте через ці перераховані вище три пункти пропуску можна перетнути кордон автомобілем (що неможливо в Шегинях).

Схожі новини