Передплата 2024 «Добрий господар»

Вернісаж біля… смітника

Свій художній стиль київський двірник Леонід Бурковський визначає як абстракціонізм чи авангардизм

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Київський комунальник зважився виставити свої полотна на огляд жителів двору, який він же й прибирає. 72-річний Леонід Бурковський навіть не уявляв, що лише одна світлина у соцмережах змінить його життя.

Двірником Леонід Бурковський працює вже 14 років, але лише зараз наважився показати свої картини. Люди сфотографували, розмістили у соцмережах, і це принесло чоловікові славу. «Я думав, що воно буде помітно, але щоб такий вибух…», — дивується пан Леонід. Малювати почав ще 25 років тому, хоча цього не вчився. Попри те, що раніше навіть мав персональні виставки, — але ж на них потрібні фінанси…

Зробити виставку просто неба пана Леоніда надихнув фільм про історію світового успіху вуличного художника Бенксі. Абстракціонізм чи авангардизм — так визначає свій стиль Леонід. Колеги «по цеху» бачили, як Леонід Іванович і в дворі, і дома пише. «Останній час працюю над пейзажем», — каже художник.

Те, що Леонід наважився на свій вернісаж біля смітників, уже принесло результати. «Ось тобі візитка. Дівчата приходили в суботу. Хочуть робити тобі виставку в Польщі», — інформують художника місцеві мешканці.

Окрім того, двірник-художник уже отримав пропозицію від одного з київських музеїв. Свої картини, написані олійними фарбами, наразі продавати не планує, хоче якомога більше їх виставляти. «Моя мета не збагачення. Хочу стати відомою людиною», — каже Леонід Іванович.

Схожі новини