Передплата 2024 «Добрий господар»

Кришечки для героїв

Домініка Петейчук зібрала їх понад 1200 – для виготовлення протезів.

Восьмирічна Домініка Петейчук з Хуста - звичайна дівчинка. Любить малювати, танцювати, навчається у школі, має багато друзів і різних захоплень. Ту справу, яку вона зробила за порівняно короткий період, не назвеш просто захопленням: школярка зібрала понад тисячу двісті кришечок для протезування воїнів.

За словами маленької героїні, вперше вона почула про акцію «Добро жменями» у місцевих новинах по телебаченню. Це було у вересні. Згодом побачила скриньку для збору кришечок, коли прийшла з мамою у справах до Хустської міської ради. Вирішила й собі долучитися. У школі, де навчається Домініка, проводять акцію «Боже великий, єдиний», і дівчинка добре знала, наскільки є важливою будь-яка допомога для тих, хто захищає Україну. Ще тоді поставила собі за мету зібрати тисячу кришечок.

Домініка Петейчук каже, що вся її родина, друзі рідних передавали їй кришечки від пластикових пляшок. Їх збирала всюди: на полі під час прогулянки з домашнім улюбленцем Оскаром, у гостях, дорогою, навіть у смітниках, звісно, потім ретельно їх промивши. А 18 грудня маленька патріотка започаткувала акцію з допомоги вої­нам АТО у Хустській спеціалізованій школі №3, де навчається, встановивши скриньку на благодійному ярмарку домашньої випічки. За словами голови громадського об’єднання “Фойта” Івана Куделі, Домініка - перша дитина в Хусті, яка настільки зацікавилася акцією. Організатори були вражені вчинком маленької патріотки. Вручили дівчинці подяку від організації і невеличкий подарунок.

А тим часом...

На один протез руки потрібно 500 тисяч кришечок, а на протез ноги — 850 тисяч. Волонтери просять українців здавати кришечки від пластикових пляшок. За гроші, зібрані від їх переробки, купуватимуть протези для вояків. Пункти збору пластику відкрили по всій Україні, шість таких запрацювали і у Львові. Кришечки потрібно приносити за адресами: площа Св. Юра, 5/30, вул. В. Великого, 10, вул. Зелена, 147, вул. Чигиринська, 27, вул. Князя Романа, 32, вул. Мулярська, 2-а.

Схожі новини