Передплата 2024 «Добрий господар»

Даішники свідомо підставили свій автомобіль під таран, щоб захистити людей

У міліції розповіли про подробиці жахливої аварії, жертвами якої стали віруючі, які йшли Хресною ходою

На Закарпатті взяли під варту 31-річну жительку Мукачевого, лікаря за фахом, з вини якої в жахливій аварії двоє людей загинуло, ще четверо зазнали важких травм. Хід розслідування резонансної ДТП взяв під особистий контроль керівник обласної міліції.

Як повідомляв у минулому номері “ВЗ”, 22 листопада, близько 4-ї години ночі, біля села Глибокого Ужгородського району у Хресну ходу, в яку вирушили близько трьох сотень віруючих, врізався автомобіль “Тойота-Корола”. Хресна хода, розповіли про обставини трагедії правоохоронці, йшла з Ужгорода до Свято-Успенського жіночого монастиря, що в селі Домбоки Мукачівського району. Спереду та позаду ходу супроводжували автомобілі ДАІ з проблисковими маячками.

Раптом у темряві з’я­вився автомобіль, який на великій швидкості наближався до колони. Під колеса машини першим потрапив 49-річний житель Ужгорода (працював охоронцем на стадіоні “Авангард”), який трохи відстав від загальної групи. Збитий автомобілем, чоловік миттєво загинув.

Переїхавши тіло нещасного, автомобіль-убивця полетів далі, просто на людей. Наслідки ДТП були б ще страшнішими, якби не дії даішників, які супроводжували колону ззаду. Вони свідомо підставили свій службовий автомобіль ВАЗ-2110 під удар “японця”, що мчав на колону. Врізавшись в автомобіль ДАІ, злощасна машина проїхала ще кілька метрів, збиваючи з ніг учасників ходи. Важкі травми отримали кілька віруючих, а також двоє співробітників ДАІ, які перебували в службовому автомобілі. Згодом один із травмованих вірян помер у лікарні.

За кермом іномарки, повідомили в секторі зв’язків з громадськістю УМВСУ в Закарпатській області, перебувала 31-річна жінка з Мукачевого, лікар за фахом. Одразу після жахливої події її повезли на експертизу в Закарпатський обласний наркологічний диспансер. Експертиза засвідчила, що водій перебувала в стані алкогольного сп’яніння. У крові жінки виявили 1,2 проміле алкоголю.

На місце ДТП приїхав начальник УМВСУ в Закарпатській області полковник Сергій Шаранич. Згодом головний міліціонер області заявив: “Я взяв на особистий контроль розслідування цієї резонансної автопригоди. Кожен п’яний водій за кермом — потенційний убивця, і за таке слід жорстко карати. Я запевняю, що ця справа буде належним чином розслідувана й доведена до суду, незалежно від особи підо­зрюваної та її родинних зв’язків. Таке прощати не можна!”.

Заява Сергія Шаранича пояснюється тим, що в соціальних мережах Інтернету одразу після аварії почали з’являтися повідомлення про те, що винна в аварії лікарка керує одним із престижних мукачівських коледжів. За неї, стверджували закарпатці, одразу почали клопотати вельми впливові в області люди. Одразу після ДТП вони “заховали” винуватицю кривавої трагедії від слідчих в Закарпатському обласному клінічному центрі нейро­хірургії.

Коментуючи ці повідомлення, правоохоронці зазначили, що взяли під охорону палату, в якій перебуває жінка-“мажор”. Прес-служба прокуратури Закарпатської області також підтвердила, що винуватець трагедії вважає­ться затриманою.