Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Канікули у комі

Крізь дитину пройшло 600 Вт cтруму.

12-річний Стах Гординський з Миколаєва Львівської області з нетерпінням чекав канікул, щоб цілими днями гуляти з друзями та читати улюблені книжки. Та, на жаль, літо йому доведеться провести у лікарні.

ТОГО ДНЯ Стах із друзями вирішив поспостерігати за поїздами, тож пішли гуляти на залізничний міст. Непосидючому хлопчику захотілося екстриму: поліз на драбину, над якою знаходилася високовольтна напруга. Діти не встигли опам’ятатися, як cтрашний удар струму скинув Стаха з моста, хлопчик впав з п’ятиметрової висоти на бетон... Пізніше з’ясувалося, що крізь нього пройшло 600 Вт. Дитина дістала опіки рук, шиї та частини обличчя від підборіддя до вуха.

Непритомну дитину відвезли до реа-німаційного відділення Миколаївської лікарні. Діагностували важкий закритий перелом ноги, зламану щелепу, крововилив у мозок. Кістки черепа були подрібнені, на голові — численні гематоми. Непокоїв крововилив у праве око. Протягом чотирьох годин, поки перебував у Миколаївській лікарні, у нього двічі зупинялося серце. Лікарі зрозуміли, що ради не дадуть, тож перевезли пацієнта до Львівської міської дитячої клінічної лікарні.

Дві доби школяр перебував у комі. Медики боролися за його життя день і ніч. На щастя, вже прийшов до себе і сприймає жорстоку реальність, мов страшний сон. Йому важко говорити. Деколи хлопчик плаче від болю, але родичі та друзі не можуть його втішити, оскільки вхід до реа-німації заборонений. Декілька годин на день мамі дозволяють перебувати біля сина. Жінка тішиться з того, що нарешті може варити йому супчики — дитина почала потроху їсти. Натомість у нього попереду ще операція зі щелепно-лицевої хірургії, оскільки має багато переломів лицевого черепа. Два оперативні втручання дитина вже пережила. Перше, під час якого видалили гематоми, провели, коли хлопчик ще був у комі. Йому довелося перебувати на операційному столі три години поспіль — у ногу вставляли штир, щоб кінцівка зрослася. Паралельно лікують опіки.

На порятунок дитини батьки вже витратили всі свої заощадження, родичі та знайомі допомогли хто чим міг. Натомість попереду ще багато витрат, адже лікування та реабілітація — дороговартісні, у лікарні школяр проведе не менше двох місяців. У сім’ї підростає ще 8-річний Ігорчик. Мама Стаха роботи не має, тато — водій, заробляє небагато. Батьки у розпачі, тож просять зголоситися добрих людей.

ПриватБанк

№ рахунка 5457082957321735

Гординська Наталія Євгенівна

Телефон 067-72-70-699

Схожі новини