Передплата 2024 ВЗ

Весільна зачіска – за дві години

У Львові змагалися майстри-перукарі

У Львівському професійному ліцеї побутового обслуговування визначали, хто з майстрів-професіоналів представлятиме Львівщину у фіналі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед майстрів виробничого навчання з професії “Перукар”. За звання найкращого у другому етапі змагалися одинадцять майстрів. Тема конкурсу — сучасна жіноча весільна зачіска.

Свою майстерність продемонстрували саме викладачі, а не їхні учні. Хоча студенти Ліцею професійного обслуговування щороку беруть участь у чемпіонаті Західної України з перукарського мистецтва, нігтьової естетики і макіяжу «Золотий лев».

У залі готуються моделі для проведення практичного етапу. Майстри приступають до практичної роботи. На створення повноцінної весільної зачіски майстрам виділяють дві години. За словами члена журі, голови художньої ради Спілки перукарів Львівщини Людмили Зінченко, окрему оцінку конкурсанти отримають за підбір моделі, адже чим вдаліше вибрана модель, тим легше майстру працювати, і тим кращим буде результат.

Як розповіла “ВЗ” директор Львівського професійного ліцею побутового обслуговування Леся Максимів, в організаційному плані у конкурсантів труднощів не виникало, адже ліцей забезпечено новітньою матеріальною базою, сучасним обладнанням.

І от переможця визначено — Львівщину на Всеукраїнських змаганнях з перукарського мистецтва представлятиме майстер виробничого навчання Львівського професійного ліцею побутового обслуговування Марія Деркач. Фінал Все­українського конкурсу відбудеться з 5 по 8 листопада у Чернігові.

Схожі новини