Передплата 2024 «Добрий господар»

Рятуючи дитину, загубив свої черевички...

10-річний школяр витяг зі ставка 4-річного хлопчика.

10-річний хлопчик зі селища Гнівань на Вінниччині врятував життя 4-річному малюку! Дитина каталася на велосипеді поряд з місцевим ставком. Не впоравшись з керуванням, маленький Андрійко Гігей звалився у воду, і точно потонув би, якби не Назар Фіяло. Побачивши, що малюк борсається у воді, безстрашний хлопчина у чому був, стрибнув у водойму.

«Вода накрила мене з головою», — ділиться своїми переживаннями Андрійко. Він намагався виплисти, перекинувся на спину, але вода тягнула його до низу. “Я ухопив його обома руками за тулуб і витяг на берег”, — розповів Назар.

Один з жителів селища, який у цей час проходив повз, побачив, як хлопчаки вилазили з води. Малий аж посинів від холоду. Чоловік загорнув хлопчика у куртку і відніс батькам. А його рятівник пошкандибав додому — брудний, мокрий та босий.

Тепер Назарко Фіяло — місцева знаменитість. Андрій Гігей, батько врятованого хлопчика, не припиняє дякувати юному рятівнику: “Тепер у нас з’явився новий родич. Син називає його своїм братиком”.

“Назарчик Фіяло ніколи уроків не зривав, та й вчиться добре, — дає характеристику маленькому герою директор Гніванської ЗОШ №2 Ірина Бондарчук. — Спокійний, неговіркий. Тепер він став взірцем для всіх учнів. Наші учителі після цього випадку провели у своїх класах виховну годину на тему: “Менше слів — більше діла”.

Назарко зізнається: після цієї пригоди не застудився і навіть жодного разу не чхнув. Відчув, що вода холодна, тільки тоді, коли вдруге поліз у ставок — шукати свої мештики, які так і залишилися на замуленому дні.

“Висуватимемо кандидатуру Назарчика на отримання Всеукраїнського звання Героя-рятівника року, — розповіла “ВЗ” провідний фахівець відділу роботи із ЗМІ та громадськістю Центру забезпечення діяльності ТУМНС України у Вінницькій області, капітан служби цивільного захисту Ірина Курінна. — Це — перший випадок прояву героїзму у Він­ницькій області за останній місяць”.