Шоколадну ковбаску і картоплю придумали не росіяни. Ну, а вкрали, як завжди
Якщо чесно, я не здивований. Шкода тільки, що у багатьох ці солодощі досі асоціюються з радянським дитинством
По-перше, шоколадна ковбаса в оригіналі називається «salame al cioccolato» (шоколадне салямі), і придумали її італійці.
По-друге, за легендою «картоплю» винайшла дружина фінського поета, коли до них мали прийти гості, а в хаті практично нічого не було. Їй треба було швидко приготувати якесь частування. І вона його зліпила з чого було: крихт вчорашніх коржів, родзинок, вʼязкого варення.
Потім це почали готувати в радянському союзі у 20-х роках по тій же причині, але відсутність продуктів була не такою точковою, як у фінки.
Якщо чесно, я не здивований. Шкода тільки, що у багатьох ці солодощі досі асоціюються з радянським дитинством, і люди готують їх у такому контексті.
Але я дав вам інший.
Давайте тепер просто їсти солодкі салямі з картоплею і не згадувати минуле, я вас прошу.
Цьом.