Передплата 2024 «Добра кухня»

"Особливий вияв нейтральності"

Ще один допис про позицію Папи Франциска

Вже почали лунати голоси, що тиснути на Папу аби він зайняв українську позицію не потрібно, бо Папа мусить бути нейтральним і понад конфліктом. А для нейтральності папи є більш ніж достатньо причин…

Ну що ж, якщо Папі доцільно бути нейтральним, - то нехай буде нейтральним. Бо те як і про що він висловлюється - зовсім не нейтральне, а повторювання кремлівських навіть не темників, а цілих шаблонів.

Згадав Папа персонально невинну жертву - дівчинку Дугіну. Ну це і є вказання на використання шаблонів і темників. А про невинних сотень дійсно дітей з Вінниці, Харкова, Маріуполя, Миколаєва - жодної згадки.

Це не вперше застосовується саме така "нейтральність". Згадаймо посвяту України і росії Богородиці, Хресну дорогу...

Це означає лише одне: є свідомі і цілеспрямовані "нейтральщики", які через свій вплив на Папу просувають антиукраїнські наративи у світі.

Якби папа Франциск розумів, що відбувається у цій війні і що відбувається навколо нього, і якби дійсно прагнув нейтральності, то кадрові рішення вже давно б реалізувалися.

Але…

Ну і такі дурниці висловити в День Незалежності, коли нон-стоп повітряні тривоги по всій Україні - це, мабуть, особливий вияв нейтральності.

Джерело

Схожі новини