Передплата 2024 «Добра кухня»

Для України квас - це така нормальна історична тема

Хліб, цукор, вода, дріжджі. Квас готовий

Холодненький такий, добрий. Ідеально у це пекло. Наші предки шарили і в напоях, і в способах зберегти продукти. Не викидали хліб, що затвердів, а надавали йому нової крутої форми (за моїм логічним припущенням). От спробуйте і ви. Тим паче, що це легше, ніж зварити суп. Мінімум дій. Змішали і залишили то все бродити та створювати у банці життя.

От дивіться самі. Берете 400 г сухого бородинського хліба та ріжете його на кубики (щоб будо десь 1,5 см у боках). Коли немає сухого хліба, то візьміть свіжий та змусте його пройти прискорене затвердіння (підсушіть на сковорідці). Потім поєднайте у мисці 2 г розкришених живих дріжджів (звичайні, ті, що для випічки продаються, а не якась ізвращьонная історія, як з рогом дракона), 2ст.л. цукру та 100мл води. Мішайте, доки цукор не розчинеться. Перекладіть сухий хліб у трилітрову банку, додайте цукрово-дріжджову воду, додатково ще десь 30 г цукру, долийте звичайної води до верхівки банки (десь 2,4л), трохи перемішайте те все, нещільно закрийте кришкою та залиште бродити. Вам треба десь 1−4 дні. Коли спекотно, то час приготування буде мінімальним. А чим більше той квас тримати, тим різкішим буде його смак. Потім просто процідіть квас через марлю, перелийте в банки/пляшки з кришкою та поставте в холодильник.

Все. Пийте та відчувайте зв"язок з минулим. Для України квас — це така нормальна історична тема. У вас тупо немає причини не спробувати це приготувати самим. Наступний левел — навчу вас робити буряковий квас, але про це пізніше. Цьом.

Джерело

Схожі новини