Передплата 2024 «Добрий господар»

Український наступ стане потужнішим

Провів декілька днів у Луганській області. Зустрівся з бійцями добровольчих батальйонів, відрядженими міліціонерами, керівництвом з боку МО та МВС, місцевим населенням. Вчора доповів ситуацію Президенту. Негайно були підписані доручення щодо організаційних проблем та додаткового забезпечення військовиків.

Після цього Порошенко продовжив наради по керівництву військами.

Народ! Я все розумію — завищені очікування, партійні образи, бажання викинути негатив. Але істерію треба припинити. Невже вам так треба прес конференція? Невже Майдан не навчив того, що самі по собі виступи не дають результату?

Звертаюся до тих, хто чує: вперше за останні місяці Українська Армія веде військову наступальну операцію із залученням десятків тисяч людей. З півночі Луганської області і з півдня Донецької області наші війська просуваються вздовж державного кордону щоб припинити вільне постачання терористів і бандитів з території РФ. Вони роблять те, що побоялося, не хотіло чи не змогло зробити тимчасове постреволюційне керівництво.

Ще буде час вияснити, хто зупиняв силовиків, які стояли на старті АТО по звільненню приміщень Донецької та Луганської ОДА від купки терористів. Тепер тільки в місті Донецьку понад 5 тисяч до зубів озброєних бандитів. Хто під міжнародним тиском відвів військовиків, які вийшли в центр Слав'янська. А тепер це багатостраждальне окуповане диверсантами місто стало магнітом, що притягує тисячі фашистів з РФ. Хто скасував рішення про перекриття кордону військами. Результатом стало вільне проникнення тисяч диверсантів, стрілецької зброї, протиповітряних та протитанкових ракет, мінометів, зеніток і навіть танків.

Тож повторюю: зараз нарешті йде наступальна військова операція. Кліщі українських сил стискаються. Підтвердженням цього став великий бій в районі містечка Д'яково, де наші розгромили три конвоя з живою силою, зброєю і технікою для терористів. Так, три танки з п'яти прорвалися. Але фактом стало знищення півтори сотні бойовиків, захоплення військових вантажів і — головне- перекриття двох найкоротших доріг для постачання в Донецьк і Слав'янськ ворожої живої сили і техніки.

Не можливо недооцінити психологічну вагу цієї перемоги. Бій відбувся біля легендарної Савур- могили, уславленої козаками і солдатами другої світової. Тепер там українські війська декілька днів громили новітніх загарбників- ватників !

І якщо ще місяць назад майже неможливо було добитися результативної стрільби на враження ворога, то зараз психологічна межа пройдена. Все більше наші війська опановують науку цієї гібридної війни.

Так, дії українських сил ще далекі від оптимальних. Відчувається зрада, непрофесіоналізм і плачевний стан забезпечення. До речі, 500 млн зекономлених на другому турі виборів Президент розпорядився віддати на потреби закупівель Міноборони.

Бісить те, що на рахунках силовиків понад 7 млрд невикористаних коштів ! Не сумніваюся, що винні скоро понесуть відповідальність. Зрадників виловлюють, непрофесіоналів звільняють, нова техніка йде у війська. На очах створюються нові підрозділи з новою технікою для нових потреб цієї війни. Люди повні рішучості і віри в перемогу. Пересвідчився в цьому сьогодні на полігоні Нацгвардії, де готується батальйон "Донбас" Семена Семенченка.

В найближчі дні Президент внесе на розгляд ВР кандидатури нових силовиків. Це зніме, нарешті, питання партійних квот і протистоянь відомств. А відтак — український наступ стане потужнішим.

Давайте кожен щось робити для цього. Або хоча б не заважати роботі тих, хто взяв на себе персональну відповідальність.

Схожі новини